2019-11-19 02:58

Bugetul Sănătăţii - “crescut” cu 11 la sută, pacientul - mort 100 la sută

 |  19:37
Bugetul Sănătăţii - “crescut” cu 11 la sută, pacientul - mort 100 la sută

Ungurulde la Ministerul Sănătăţii a devenit un bun român. Vrăjeala dâmboviţeană i-aintrat în sânge, astfel încât nu-l mai poţi deosebi de unul din PDL, deexemplu, că aştia sunt tari la tupeu şi la ameţit fraierii cu vorbe. Scos petargă din Parlament, după ce i s-a tras bugetul de sub tălpi, de s-a dus de-adura până la nivelul anului 2005, Cseke Attila a înviat în faţa camerelor deluat vederi, declarând că bugetul ministerului a crescut cu 11 la sută. Înplină criză, vă daţi seama? Ce te faci că ministerul nu are nici a zecea partedin banii Casei de Asigurări, iar bugetul CNAS a crescut cu doar 5 procente,adică a scăzut, dacă ne raportăm numai la inflaţie.

Practic,parlamentarii i-au dat lui Cseke Attila posibilitatea de a face câtevaachiziţii de aparatură, dar mare lucru nu se va schimba în ceea ce priveştetratamentul a milioane de pacienţi sau salariile a sute de mii de cadremedicale. Aşa-zisa creştere, chiar dacă nu ar fi ceea ce este, respectiv oreducere de buget, nu va opri medicii să plece unde i-a trimis Băsescu, adicăîn Occident, nici nu va da pastile gratis celor care astăzi le plătescvânzându-şi lucruri din casă.

Cen-au înţeles niciodată autorităţile de la Bucureşti este că nu poţi compara unspital cu o fabrică sau cu o circă financiară. Cheltuielile în Sănătate crescpeste tot în lume (cu 10-15 procente, în fiecare an, dacă nu apar alte limitărifinanciare) pentru că progresul în medicină înseamnă un consum mai mare deresurse. Cel mai ieftin este să laşi omul să moară, aşa cum se întâmpla acum osută de ani. Pe măsură ce tehnica face progrese, este posibilă depistareabolilor în stadii tratabile, ceea ce presupune cheltuieli mai mari. Scopulmedicinei nu este să facă economii, ca să aibă mai mulţi bani asfaltatorii saucei care montează jardiniere pe marile bulevarde, ci să trăiască mai multoamenii. Viaţa costă, atâta vreme cât politicienii de Dâmboviţa vor gândi caElena Ceauşescu, care spunea că medicina este neproductivă, vom avea cea maimică speranţă de supravieţuire din Europa. Noroc că parlamentarii se îngrijescde viaţa de apoi. Unul din cinci amendamente depuse la Legea bugetului a vizatmai mulţi bani pentru biserici. Amin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-16Parerea ta...

POPDAN2
23 Dec 2010

Suntem oare in perioada in care nu apar "alte limitari financiare " ? Atata venin , de unde il mai scoateti ? Nu pomeniti nimic despre modificarea codului fiscal prin care 20% din impozitul pe profit se poate vira direct unui centru de depistare precoce a cancerului ! V-a trecut prin cap sa faceti o estimare ce inseamna asta ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray