2020-08-07 22:00

Cald-rece cu Victor Ponta pe post de fochist

 |  20:59

Nu sunt fan al politicienilor, cu atât mai mult al celor care sunt în fruntea mesei şi se înfruptă nestingheriţi din bucatele preparate de noi, cei care robotim la particulari. Nu i-am plâns niciodată pe bugetari. Mă mulţumesc să alimentez, ca orice român, vistieria din care corupţii cu simbrie la stat îşi adapă setea de bani. Nu merită să-i votezi pe cei care îi protejează pe rentieri şi se îndepărtează de mediul privat. Dar poporul, care este suveran, a decis, în marea lui înţelepciune, ca USL - compus din PSD, PNL şi PC - să ne conducă în următorii 4 ani.

Ar fi fost normal ca Victor Ponta, încă prim-ministru şi lider al PSD, să vină cu decizii guvernamentale pro-bugetari. Ieri, în şedinţa de la Palatul Victoria, a fost surpriză totală! Printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul socialistului a prelungit şi în 2013 măsurile de austeritate impuse simbriaşilor de la stat, din 2009, de multhulitul Boc.

Practic, cei care lucrăm la particulari nu vom mai fi obligaţi să le plătim rentierilor de carieră tichetele de masă, tichetele-cadou sau vacanţele de sărbători. De asemenea, nici indemnizaţiile lunare ale falşilor revoluţionari şi gratuităţile în transportul feroviar nu vor mai săpa în buzunarul nostru. Cât priveşte angajările în sectorul public, se vor face doar în Sănătate şi Învăţământ, dar şi aici cu drămuire. La celelalte instituţii, vor fi posibile în limita de 15% - un mic adaos comercial pentru clientela de partid!

Este un duş rece pentru bugetarii care l-au votat pe fochistul Ponta, şi un ceai cald pentru particulari, ca să-şi mai răcorească oful!

Totuşi, ca să nu răcească rentierii şi să-l coste spitalizările mai mult decât economiile realizate, premierul Victor Ponta a dat la foale şi a băgat şi ceva fierbinte în alambic. Mă refer aici la posibilitatea primarilor - în larga lor majoritate uselişti - să poată mări taxele locale. Cu alte cuvinte, de la 1 ianuarie 2013 vor creşte impozitele pe clădiri şi terenuri, pe mijloacele de transport, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, amenzile etc.

P.S.: Încă de ieri-dimineaţă, se vorbeşte de trădare în USL! Ţinta de serviciu este Mircea Geoană - prostănacul lui Iliescu ce s-a văzut preşedinte pentru o noapte. După ce în 2011 a fost mazilit în lipsă, de colegul său mai tânăr de partid, Dănuţ Coman Şova, Mircică pare calul perfect de bătaie pentru a stopa eventualele aranjamente ale preşedintelui Băsescu cu lideri PSD, prin spatele lui Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz