2019-10-16 05:24

Campania de presă împotriva mogulilor - episodul 2

 |  17:41
Campania de presă împotriva mogulilor - episodul 2

Scoatereape piaţă a unui nou set de stenograme care îl vizează de această dată pe DanVoiculescu, deja nu mai miră pe nimeni. Este al doilea mogul de presă, din ceitrei, cărora preşedintele le-a declarat război pe faţă de mai mult timp. Încazul lui Sorin Ovidiu Vîntu au fost selectate fragmente de convorbiri purtate cudiverşi ziarişti, un soi de probe din care să reiasă implicarea sa în politicaeditorială a postului Realitatea TV. Pentru Dan Voiculescu s-a scos deocamdatăde la naftalină o convorbire din 2006 avută de patronul Antenelor cu fostulministru al economiei şi membru al Partidului Conservator, Codruţ Şereş.

Cese urmăreşte prin publicarea acestor înregistrări făcute de SRI este lesne deintuit. Antena 3 şi Realitatea sunt posturile de televiziune cele mai ostilelui Traian Băsescu. I-au fost aproape tot timpul potrivnice preşedintelui României,dar, mai ales, în campania electorală pentru al doilea mandat şi nici înprezent nu sunt deloc prietenoase.

Încazul lui Vîntu, stenogramele reprezintă înregistrările folosite în dosarulpenal în care a fost trimis în judecată pentru favorizarea lui Nicolae Popa.Jurişti de marcă, avocaţi-parlamentari şi reprezentanţi ai mai multor ONG-uriau condamnat ataşarea înregistrărilor fără legătură cu dosarul penal, toţiinvocând prevederile legii. Vîntu va fi judecat pentru că l-a ţinut pe Popa departede închisorile din România, trimiţându-i bani mereu. Dar ce legătură arefavorizarea inculpatului din Indonezia cu bucătăria internă a unei firmeprivate? Aparent nici una, doar că este vorba de una şi aceeaşi persoană -Sorin Ovidiu Vîntu – care nu l-a mai susţinut pe preşedinte. Legea spune căatunci când discuţiile nu au legătură cu fapta penală de care este acuzatinculpatul, stenogramele nu se ataşează la dosarul de la instanţă, nu se daupublicităţii, ci rămân în arhiva Parchetului. Va răspunde cineva pentru asta? Saucând oamenii Puterii vor fi debarcaţi, potrivit Legii talionului, vor aveaparte de acelaşi tratament cu băi de... stenograme.

Dosarullui Şereş a fost trimis la instanţă încă de anul trecut. Aşa cum s-a procedat şiîn cazul Vîntu, ar fi trebuit ca tot atunci să fie extrase din dosar şi discuţiilepurtate de Şereş, acuzat de spionaj, cu Dan Voiculescu. Apariţia convorbirilorlui Dan Voiculescu, la 4 ani după ce au avut loc, pare cel puţin ciudată şipoate conduce la concluzia că asistăm la o veritabilă campanie de presă. Iartoate la un loc seamănă cu o diversiune de la haosul în care a fost aruncatăRomânia.

P.S.: Vadim Tudor a anunţat ieri că, potrivitultimului sondaj de opinie făcut de serviciile secrete din ordinul PalatuluiCotroceni, în eventualitatea unor alegeri prezidenţiale anticipate la începutulanului, el ar câştiga cu 32%, în timp ce Băsescu ar obţine doar 4%. Ce maicontează ce cred oamenii mai nou, important este cine se află la butoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-01-13Parerea ta...

STELIAN TUDOSE
22 Oct 2010

in cazul lui voiculescu, nu sunt stenograme...e o maculatura de 2 lei, pe care niciun copil de 5 ani nu ar lua-o in seama. niste facaturi.
STIEGLITZ
22 Oct 2010

incearca si basescu. dar saracul nu poate. e vai de capul lui. cand esti cuprins de frica, nu mai judeci si faci orice pentru a elimina sursa fricii. aici e vorba de voiculescu. basescu primeste notite in care notorietatea si increderea lui voiculescu ating procente foarte mari.
PELUZAR
23 Oct 2010

Cine a publicat acest articol ? Cumva B?sescu ? Nu v?d nimic compromi??tor aici. Care este problema ? Deranjeaz? pe cineva c? dou? persoane vorbesc la telefon ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray