2020-07-07 09:58

Campionatul European al Chinei

 |  13:27
Campionatul European al Chinei

Nu sunt un fan al tenisului de masă, însă zilele astea amurmărit Campionatul European de la Ostrava. România a cucerit o medalie deargint la proba pe echipe feminin şi una de bronz la dublu feminin.

Ambele eşecuri în faţa Olandei. O ţară care până în 2007nu reprezenta absolut nimic în tenisul de masă internaţional. Din 2008 acucerit de fiecare dată titlul european. Cum s-a putut metamorfoza o echipămodestă ca Olanda într-una care să domine acest sport? Foarte simplu, însă deneînţeles pentru unul ca mine ţinând cont că se doreşte a fi o competiţie întrenaţionale, nu echipe de club.

Două chinezoaice şi o rusoaică, toate de top mondial,alături de un antrenor tot din ţara lui Confucius, au primit cetăţenie olandezăşi au devenit membri ai echipei naţionale. Doar aşa puteau să ne bată la unCampionat European unde România a avut marele merit de a nu fi avut în echipăchinezi, despre care se spune că se nasc cu paleta în mână. De altfel, singuralor olandeză, Linda Creemers, a fost învinsă clar de a noastră Iulia Necula.

Olanda nu trebuie acuzată, pentru că nu e singura ţarăcare a naturalizat chinezii pentru a participa la Campionatul European.Probabil aţi auzit de saxona Jiaduo Wu (Germania), austriaca Jia Liu sau spanioleleYanfei Shen şi Fang Zhu. Nici Italia, Polonia, Luxemburg sau Portugalia nu aufăcut nici ele excepţie şi s-au prezentat la Ostrava cu numeroase asiatice înlot. Situaţia e similară şi la competiţia dedicată bărbaţilor.

Atunci care mai e logica unei astfel de competiţii dinmoment ce în echipe sunt mai mulţi chinezi decât jucători autohtoni. Practic,duelul unor ţări a devenit doar o luptă oarbă pentru medalii, fără pic deonoare. Medaliile obţinute de România pot fi considerate de aur, pentru că am fostprintre puţinele naţionale care şi-a apărat blazonul şi tradiţiile. ElizabetaSamara, Daniel Dodean, Iulia Necula şi Cristina Hirici merită tot respectulnostru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz