2020-07-04 14:58

Când critică Poliţia, Băsescu uită că e de şase ani la Putere

 |  19:51
Când critică Poliţia, Băsescu uită că e de şase ani la Putere

Joiau fost două evenimente pornite de la crima din Neamţ. Gheorghiţă Mararu,interlopul împuşcat duminică în cafenea, a fost condus cu mare fast pe ultimuldrum. Ridicolul ceremonialului înmormântării a fost atins când caii de la trăsurăau fost înlocuiţi cu patru oameni.

Seara,Traian Băsescu a apărut la TVR 1, abordând printre alte teme şi starea PoliţieiRomâne. Oameni cu experienţă în televiziune spun că interviul, deşi figura caemisiune transmisă în direct, nu fusese acordat de preşedinte în acel moment.Transmisia convorbirii prezenta unele tăieturi greu de sesizat, care puteauduce la concluzia existenţei unei înregistrări.

Simţindcă după şedinţa de miercuri când a participat la Guvern nu a spus tot ce aveape suflet despre Poliţie, în interviul respectiv a bombardat-o din nou cucritici din cele mai dure.

Preşedintelea subliniat că este necesară restructurarea Poliţiei şi a adus şi argumente: “clanurilemafiote au pus stăpânire pe Poliţie în multe judeţe, iar când au loc dispute întreele, acolo e ceva putred cu şefii Poliţiei”. Deşi a cerut să nu fie demis şefulde la Neamţ până nu se face un control temeinic, preşedintele a dat verdictul:“acolo unde auziţi despre astfel de dispute să vă ducă cu gândul la faptul căeste ceva în neregulă cu şefii de Poliţie”. La Piatra Neamţ nu a mai fost vorbadoar despre o dispută, ci de un asasinat în stil mafiot. Credeţi că mai auimportanţă concluziile Corpului de Control? Pare că, prin afirmaţia sa, Băsescul-a dat pe Şoric pe mâna Parchetului.

TraianBăsescu a vorbit impecabil, dar s-a comportat ca un veritabil lider din Opoziţie.Poate ar fi trebuit ca Geoană şi Crin să-şi ia notiţe de la el. Totuşi, poatear trebui să ne întrebăm cine au fost şefii Poliţiei şi ai Parchetului dinultimii şase ani. Cine a fost procurorul general al României şi şeful SRI? Cinetrebuia să stârpească fraudele şi corupţia din Poliţie? Cine a avut pârghiilede control şi de informaţii? Preşedintele vorbeşte precum un personaj de filmcare a fost trimis pe altă planetă pentru o sută de ani. Să fi uitat că se aflăla Putere din 2004?

TraianBăsescu invocă propria incompetenţă a structurilor statului de a face ordine înmandatul său de putere. El este şeful CSAT, unde ca element de siguranţă naţionalăeste invocată şi autoritatea statului, prin forţa Poliţiei. Declarând, încalitate de şef al CSAT, că una dintre structurile interne e putredă, înseamnăcă are o problemă. El vrea să se aşeze în postura de spectator. Însăspectatorii suntem noi poporul, iar preşedintele reprezintă Puterea. S-ar puteaca ţinta să fie şi Blaga, în perspectiva alegerilor pentru şefia PDL, dar maiales Boc. Vorbele lui Traian Băsescu pot să însemne începutul sfârşituluipentru Emil Boc.

P.S.:Tentativa de mituire a chestorului Dan Fătuloiu este la fel de ridicolă precumoamenii care trăgeau la trăsura lui Gheorghiţă Mararu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz