2019-10-21 13:02

Căruța răsturnată a pribegilor de la Transporturi

 |  14:12
Căruța răsturnată a pribegilor de la Transporturi

Copleșit de importanța funcției sale, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a debitat, ieri, o elucubrație de noaptea minții, demonstrându-se încă o dată că acest minister este blestemat să fie condus numai de diletanți și incompetenți.

“Mă flatează faptul că sunt pe toate listele de remaniere”, a declarat nonșalant Șova, la Parlament, scoțând astfel în evidență, pentru a “n” oară, că acea celebră căruță cu proști s-a răsturnat din nou la Ministerul Transporturilor. Timpul a demonstrat că în „căruța” Transporturilor s-au urcat, din 1866 și până azi, adică în 152 de ani de existență, nici mai mult, nici mai puțin, de 104 miniștri, dintre care unii au avut două, trei sau chiar patru mandate. Primul “birjar” care a condus pentru prima data căruța Transporturilor a fost Dimtrie A. Sturza, pe 11 mai 1866, care, ulterior, a mai revenit de trei ori, iar la venirea comuniștilor, în 1946, hățurile acestui minister au fost în mâna lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Între 1946 și 1990, adică timp de 44 de ani, Ministerul Transporturilor a avut 14 “birjari”, ceea ce înseamnă că fiecare a birjărit instituția, în medie, cam trei ani și o lună. După, 1989, frâielele Transporturilor au fost trecute de 23 de ori din mână în mână de 19 birjari, pentru că unii s-au urcat în căruță de două ori (Anca Boagiu și Radu Berceanu) sau chiar de trei ori precum Traian Băsescu. Însă, fiecare dintre cei 19 birjari ai Transporturilor de după 1989 au căutat permanent să iasă în evidență și să rămână în memoria românilor, nu cu realizări, ci cu afirmații prostești și aberante. De departe, lider detașat în topul elucrubrațiilor este Traian Băsescu, care, după ce tot a susținut că “iarna nu-I ca vara”, în 1999, a declarat că ”România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile nationale”. Tot în perioada sa că ministru al Transporturilor, Băsescu a dus o amplă campanie de refacere a drumurilor naționale și la fiecare lucrare de reparație a dat ordin să se pună câte o plăcuță: ”Aici sunt banii dumneavoastră”. Ulterior, profețiile oracolului Băsescu s-au adeverit, și au căpătat o conotație negativă. Ioan Rus a fost un alt oracol al acestui top aterizat în Palatul CFR, dar dat jos din căruța Transporturilor pentru profețiile debitate. "România are 3 milioane de oameni să zicem, din forță activă, în acest moment în Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betoniști, zidari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate", a declarat în 2015 Ioan Rus. Acum, podiumul acestui top al ebucrubrațiilor a fost completat de Lucian Șova., care prin afirmațiile debitate ieri ne scutește de orice comentariu. "Mă flatează faptul că sunt pe toate listele de remaniere". Ulterior, chiar a căutat să fie și mai convingător, afirmând că "Nu știu, îmi place că sunt pe toate listele de remaniere, nu știu dacă spre bucuria sau spre disperarea unora". Aberațiile debitate de Șova, Rus sau Băsescu au scos în evidență și faptul că prostia are oroare de anonimat, ajungându-se practic la vorbele lui Aesop” “Cu cât e mai mică mintea cu atât mai mare e ingâmfarea”. Ca atare, pe frontispiciul Palatului CFR poate ar trebui incrustrat, cu litere de șchioapâ, versurile din “Oda proștilor” a lui Ion Pribeagu: „Și-n lumea asta răsturnată / Unde cei strâmbi sunt cei mai drepți / Savanții noștri mor de foame / Și numai proștii sunt deștepți!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray