2020-02-28 15:03

Ce a transmis Băsescu pedeliştilor, în Parlament

 |  19:55
Ce a transmis Băsescu pedeliştilor, în Parlament

Foaieverde de dudău, o să fie şi mai bine, cam aşa s-ar traduce discursul de ieri alpreşedintelui Băsescu. Cuvântarea, lungă şi plicticoasă, nu a mai dat direcţia,ca până acum, poate şi pentru că, prin grija interpelării lui Tăriceanu,premierul Boc a avut ocazia să anunţe el primul că greul încă nu a trecut. Pluscelelate măsuri, pe care, cu mai mult talent oratoric, le-a reluat şi şefulstatului în discursul său. Avem acum certitudinea că România se va împrumuta dela FMI şi în anul viitor, ştim că vor urma noi curbe de sacrificiu şi secontinuă aşa zisele reforme, adică amputarea unor posturi şi resurse aleinstituţiilor furnizoare de servicii sociale. Ca să închidă gura Opoziţiei,Traian Băsescu a cerut parlamentarilor să ţină cont de referendum şi să schimbeConstituţia, de parcă PSD s-ar teme că rămâne fără parlamentari, la un votcorect numărat, nu la unul validat de Roberta Anastase.

De altfel, absenţa social democraţilor din sală nici nu aavut importanţă, oricum discursul prezidenţial mi s-a părut mai degrabădestinat arcului guvernamental. Strategia PDL pare din ce în ce mai binearticulată şi, de ce să nu recunoaştem, eficientă. În loc să încercerecâştigarea simpatiilor pierdute, după metoda întoarcerii mortului de lagroapă, pedeliştii se concentrează pe electoratul dur şi pe fructificareapoziţiilor deţinute. Unde mai pui că electoratul stabil este, în mare măsură,şi cel care profită de avantajele guvernării. Astfel, dacă o consistentăclientelă politică (angajaţii firmelor de partid, directorii şi directoraşii etc)se va adăugă la cele câteva procente de talibani portocalii, vor reuşi să intreîn viitorul Parlament ceva lideri PDL. Să nu uităm nici primăriile, în care seva pompa la greu bani pentru investiţii. Reţeta Livache spune totul: tai de laSănătate sau Învăţământ, care nu-ţi aduc profituri personale, şi bagi 35 demilioane într-o fântână construită de un coleg de partid. După care râzi defraierii care te votează fiindcă „le-ai făcut” investiţii în sector!

Dar, aceste lucruri se cam ştiau, şi înaintea mesajuluiprezidenţial. Altul ar fi semnalul de alarmă: după precedente discursuriplicticoase, la radio şi la televiziune, au urmat arestări ale mogulilorDiaconescu şi Vântu. Ce lider politic ar putea fi arestat preventiv, dupădiscursul din Parlament?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine