2020-07-02 13:25

Ce proiect va anunţa Băsescu în 21 septembrie

 |  17:44
Ce proiect va anunţa Băsescu în 21 septembrie

Un ziarist adevărat nu poate crede în coincidenţe, spuneamarele ziarist Ion Cristoiu. Noi, care nu am fost încă atestaţi de o comisie dela Comitetul Cenzurii, condusă de marele om de cultură Silviu Prigoană, putemsă credem în tot ce vrem, până o să ne suspende pedeliştii ziarele. Iată ce m-afrapat răsfoind agenda publică: pe 7 septembrie, o delegaţie a grupului spaniolIbedrola se întâlneşte cu ministrul economiei, Ion Ariton, parlamentar PDL, discutânddespre „noi proiecte energetice”. Normal, despre ce să discute, doar firma adevenit cunoscută marelui public în urma scandalului eolian de la Cogealac.Primarul localităţii, care contestă proiectul deja început de grupul energetic Cez,a fost implicat într-un incident cu focuri de armă, fiind cunoscut ca unsusţinător al proiectului rival, Ibedrola. Nu trec decât trei zile şi, pe 10septembrie, prefectul judeţului Constanţa îl repune în funcţie pe primar,proaspăt eliberat din arestul preventiv, fiindcă, nu-i aşa?, scandalul şiîncălcarea proprietăţii private nu reprezintă pericol public.

Desigur, totul pleacă de la mass-media: în săptămâna carea trecut, presa n-a suflat o vorbuliţă despre noul ministru al economiei.Există oare un subiect mai important, când principala preocupare a româniloreste ieşirea din criza economică? Aşa că m-am uitat pe site-ul ministerului şi,într-adevăr, în afară de vizita companiei amintite, nu prea era nimic desemnalat.

Şi de ce ar da presa, ori chiar ministrul de resort,atenţie economiei, când ni se propun subiecte mult mai fierbinţi cum ar fi:impozitarea vrăjitoarelor, taxarea maneliştilor, legalizarea prostituţiei sauprigonirea presei scrise? Iată cu ce proiecte vin, ca să ieşim din criză,reprezentanţii PDL. Din păcate, Opoziţia este şi mai lipsită de iniţiative.

Mă aşteptam ca pesediştii să promoveze schimbărileconstituţionale impuse de referendum. Ştiţi care: legea celor 300 deparlamentari. Asta ar frige puţin la buzunare, dar ar pune în discuţieduplicitatea PDL (care se codeşte acum, când are 12 la sută, să mai susţinătema lui Băsescu). Şi ar da prilejul unui referendum rapid, în care s-ar mai puteaintroduce o întrebare. Fie ”Sunteţi de acord cu suspendarea preşedintelui decătre 33 la sută dintre parlamentari?”, fie „Sunteţi de acord ca preşedintelesă nu aibă imunitate penală, cum se întâmplă astăzi, când se plasează deasupralegii?”.

PSD, însă, priveşte hipnotizat la para mălăiaţă asondajelor, iar PNL nu are imaginaţie, aşa că mă aştept ca iniţiativa s-o iachiar preşedintele Băsescu, acesta cerând să se adreseze Parlamentului în 21septembrie. Tare mi-e că o să vină cu ceva mai serios decât vrăjitoarele scoasepe piaţă de cei de la PDL să le dezlege norocul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

BURIU_ELENA54
11 Sep 2010

De ce nu va puteti detasa in comentariile Dvs. de politica editoriala a postului Realitatea tv. Pareati un jurnalist serios si credibil inainte sa va amestecati in mocirla amintitului post tv. Nu cred ca angajamentul temporar pentru o societate media merita riscul decredibilizarii ca persoana in fata publicului. Criticarea puterii, in speta Basescu, ca el este obsesia mediei, poate fi facuta obiectiv si corect, documentat, ca altfel, noi cititorii, nu mai avem incredere in niciun ziarist.
SILE
11 Sep 2010

Cind Sergiu Celibidache a fost apelat cu,,marele Celibidache" a reactionat la modul: terminati cu prostiile! Nu sunt decit un profesionist care se straduieste sa-si exercite constiincios meseria. In ce priveste proiectele initiate de Basescu , daca nu ar ramine in faza de O SA, ne-am misca in directia buna, cu toate ca de multe ori o ia si el pe aratura, dovada ca i-au ramas multe aschii din mintea de lemn. Si daca tot criticati guvernul ca se ocupa de fleacuri, spuneti voi jurnalistiiá de ce
SILE
11 Sep 2010

Trebuie sa se ocupe si eventual prezentati si voi solutii concrete. Nu e interzis de lege deci e permis. Si mariti si voi numarul de semne permise in text, ca altfel o sa-si barakobama comentatorii in ziarul vostru. O zi buna!
LUCIANC
12 Sep 2010

te-ai vandut si tu pe cativa arginti...pacat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz