2019-12-13 15:08

Ce riscă Antonescu şi Ponta dacă nu trece moţiunea

 |  19:56
Ce riscă Antonescu şi Ponta dacă nu trece moţiunea

Nu cred căRoberta Anastase a greşit când s-a votat ce se dezbate mai întâi, asumarea orimoţiunea. Opoziţia s-a bucurat când a impus ca miercuri să se dea votul pedemiterea lui Boc şi abia apoi să fie lăsat acesta să-şi rişte postul pentruLegea Educaţiei. Roberta s-a declarat nemulţumită, ca vulpea care ţipă că odoare când ursul dă cu gheara în scorbură, fără s-o atingă. De ce? FiindcăLegea este mai degrabă Udemeriu, decât Funeriu. Confruntată cu disidenţele şinemulţumirile din ungurime, Uniunea vrea să le dea geografie şi istorie înlimba maternă, în loc de pensii şi salarii. Aşa că maghiarii vor vota disciplinatpentru respingerea moţiunii, ca să ajungă mai repede la asumare.

Rămâne ca Guvernulsă fie demis cu voturile unor pedelişti care privesc dincolo de avantajeleimediate. Acum, că veni vorba, ce poate fi mai înfricoşător decât ideea căactualei Puteri nu-i pasă că o urăşte lumea? O atitudine gen: după 2012,potopul te duce la concluzia că vor radetot, fără milă, ca să-şi facă suma şi că publicul a pierdut orice control alaleşilor. Oricât or fi furat alte guvernări, parcă-parcă se mai gândeau şi laurmătorul ciclu electoral.

PSD riscă alăturide PNL la moţiune. Chiliman crede că nu prea sunt şanse. Rodica Nassar adeclarat însă că are „un feeling că moţiunea va trece”. Radu Moldovan a spus căşansele scad, dacă pedeliştii sunt ţinuţi în sală şi nu votează. Ponta a cerutnemulţumiţilor să iasă în stradă, ca să pună presiune pe parlamentari. Până laurmă, bătălia se duce la urne, nu în stradă. Iar parlamentarii decişi să o rupăcu Boc au interesul să-i vadă electoratul, deci n-ar fi deranjaţi deinterdicţie.

Rămâne ca PSD şiPNL să arate că sunt dispuse să-şi asume guvernarea şi pot plăti preţul pe careunii parlamentari PDL îl cer. Orice se va spune post hoc, dacă de joi încolo nuvorbim de epoca post Boc, nemulţumiţii de Băsescu vor fi nemulţumiţi şi dePonta sau de Antonescu. Publicul, disperat de măsurile actualei guvernări, arenevoie acum de PSD ca să-i corecteze eroarea din 2009. Dacă moţiunea eşuează,fie din calcul politic, fie pentru că Opoziţia nu-i în stare să o treacă, PSDşi PNL vor pierde voturi. Mai mult, resemnarea vine în sprijinul regimuluiBăsescu: dacă nu sunt şanse să scape de el, românii vor căuta soluţiiindividuale de supravieţuire. Pe care nu le pot găsi la Opoziţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-06Parerea ta...

SILE
25 Oct 2010

Articolul aminteste de o sceneta in care regretatul Amza Pelea prezenta timpul probabil si care se termina cu propozitia: iar vremea va fi in consacinta. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray