2020-07-10 16:39

Chestia cu pensiile acoperiților

 |  19:36

Răzvan Mateo Mateescu

Ziua de 22 aprilie a fost aleasă de premierul Ponta și de Guvernul său pentru a aproba un proiect de lege privind regimul pensiilor militarilor, care prevede, printre altele, și recalcularea acestora. Premierul a scăpat porumbelul și a întrebat dacă „e doar pentru cei oficiali sau și pentru ceilalți chestia asta cu pensia”. Ministrul Apărării l-a liniștit: „E pentru toți”. Pesemne, presimțind că o să sară lumea să spună că el e ofițer acoperit și tocmai și-a reglementat pensia, Ponta a întors-o spre ziariști: „Sunt şi prin presă unii care susţin proiectul”.

Cât despre pensiile militarilor, ne amintește de promisiunile pe care USL, prin semnăturile lui Ponta, Chițoiu și Daniel Constantin, le-a făcut în acordul cu politrucul Mircea Dogaru și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate pe care acesta îl conduce. Dar și de punctul din acordul cu Dogaru prin care se cerea „desființarea structurilor de poliție politică de tip stalinist”, respectiv Curtea Constituțională, DNA, ANI și CNSAS. Asta era prin iulie 2012. Nu au reușit atunci și, între timp, au intrat mulți la răcoare, iar DNA tocmai a cerut pușcărie cu executare pentru Liviu Dragnea, comandantul armatei baronilor social-democrați.

Să ne mai aducem aminte de ceva: acum 25 de ani, pe 22 aprilie, a început manifestația din Piața Universității. Preaînțeleptul, preazâmbitorul (de preafericit ce era) șef al României în acele vremi era nimeni altul decât legendarul, luminatul Ion Iliescu. El reușise să bage în transă peste două treimi din populație, cu ajutorul mașinii de spălat creiere: TVR, singura televiziune plină (și acum) de dinozaurii epocii comuniste. Și atunci, populația României era întreagă, nu plecaseră milioanele de pribegi, că nu se dădeau vize la oricine. Câteva zeci de mii de oameni, o mână de nepotoliți, în raport cu majoritatea care voia liniștea promisă de Iliescu, au pornit în aprilie 1990 un fenomen ce avea să se sfârșească sub bâtele minerilor după nici două luni de proteste neîntrerupte. Niște „golani” care cântau împotriva tătucului.

După un sfert de secol, diversiunile create de oamenii lui Iliescu au rămas doar prin niște stenograme prăfuite, iar vinovații au dus-o bine-mersi, ba unii au murit de moarte bună și pensie grasă, între timp.

Mare diferență între militarii români care merg în misiuni de război și merită onoruri din partea noastră și slugile securiste care l-au servit pe Iliescu pentru a păstra la putere aparatul comunist, rebotezat democrat, și pentru a ține țara pe loc atâta amar de vreme în numele celor săraci.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-26Parerea ta...

GHEORGHE
24 Apr 2015

Dar de slugile securiste care l-au servit pe basescu de nu spui nimic ???? sau poate pentru ca sunteti perfect independenti si echidistanti, voi jurnalistii astia ai noii epoci basesciene !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz