2020-08-04 20:24

Cine eşti dumneata, Klaus Iohannis?

 |  15:46

Roland Cătălin Pena

Unii sociologi au început să vorbească despre posibilitatea ca primarul Sibiului şi candidatul PNL, Klaus Iohannis, să nu ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Mai mult, el anunţă pe Facebook că ar cam sta departe de confruntările televizate şi lămuritoare. “Domnul Ponta mă atacă pe mine, doamna Udrea îl atacă pe domnul Ponta, mă atacă pe mine, doamna Macovei atacă pe toată lumea. Nu voi intra în acest joc!”. Până inventează un joc pe gustul lui s-ar putea să se termine alegerile.

Aşa că, alegători gospodari, care îşi fac vara sanie, să aflăm cât mai avem timp cine e şi ce vrea pentru noi, de-adevăratelea, Klaus Iohannis. Iacătă câteva mostre de întrebări la care aşteptăm răspunsuri:

Domnule Iohannis, v-a plăcut când aţi fost desemnat premier la Grivco? Dan Voiculescu era băiat bun?

Aţi fost în toate minţile când aţi pus umărul la aducerea în fruntea Guvernului a lui Victor Ponta?

Ajuns la Cotroceni, aţi fi împăcat cu o suspendare pe acelaşi calapod cu cea din 2012? Nu vă culcaţi pe o ureche, o fi Voiculescu înăuntru, dar Năstase e afară şi plin de idei extravagante.

La SRI şi SIE veţi numi, ca Traian Băsescu, oameni din Opoziţie? Daca da, o să-l evitaţi pe Victor Ponta, chiar dacă se va afla că are ceva în comun?

Ce caută neamţul la Preşedinţie: Descentralizarea şi autonomia locală pe sufletul românilor, ori pe inima ungurilor?

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? Sănătatea ori Educaţia?

În , vă riscaţi: “vreau să lămuresc un lucru: îl respect pe Crin Antonescu, el este cel graţie căruia eu astăzi sunt preşedinte al PNL, iar locul lui în PNL nu-l va lua nimeni. Este un prieten al meu, un om cu coloană politică dreaptă, un contestatar al lui Victor Ponta, pe care tot ACL-ul se bazează în campania electorală”.

Acum că sunt certaţi, trebuie să alegeţi. Pe care l-aţi prefera partener la o lovitură de stat ca-n 2012?

În acelaşi interviu, spuneaţi: “Întrebarea este dacă avem, în sfârşit, curajul să alegem un preşedinte care nu seamănă deloc cu politicienii pe care românii s-au obişnuit să îi tot vadă în ultimii 25 de ani”.

Cine e ăla?

Başca, atenţie! O să se supere colegul Mihăiţă Calimente, care împarte cravate prin Parlament cam de un sfert de veac, pe dumneavoastră! Asta vă mai trebuie după ce v-a lăsat Ghişe cu buza umflată! Unde mai pui că Mihăiţă are pumnul greu.

N.B. Voi, cititorii mai curioşi decât mine, sunteţi invitaţi să adăugaţi întrebări pe site, la rubrica rezervată comentariilor.

Lista rămâne deschisă!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-26Parerea ta...

PARPANGHEL
24 Aug 2014

RCP este prea fin cu urmasul intarziat din toate punctele de vedere al celui de al 3 -lea REICH ! Suferintele tanarului Werther se pot declansa oricand , daca nu face ...jocurile .
CINE ESTE JOHANNIS?!
24 Aug 2014

Personajul sinistru despre care presa de-atunci (prin "Justitiarul") pana la cea de-acum, a aratat/arata cum fenteaza un urs celalalte animale din padure, furand, inseland…din toate pozitiile (posibile) de primar, actionand ‘la sol’ prin barloguri multe! Acum, se face ca se retrage ca ursu'in padure in faza de iernat, ca sa nu fie luat, la scarpinat!
MOMENTAN ISI LINGE LABA
24 Aug 2014

inmuiata in trocul cu miere, vitaminizandu-se cu niste fagure, lasand (aparent) fragii si murele – celorlalti candidati, vizati! Daca ar da curs prin raspunsuri, intrebarilor multe…s-ar da ‘in stamba’, aratandu-si fata toata (cea adevarata): aia despre care altii au vorbit inaintea mea, despre cea pe care si-o va arata (in final), daca va castiga!
NU-I MAI PUN ALTE
24 Aug 2014

intrebari! Cele mentionate AICI (in editorial) sunt TAARE bine puse, dar nu vor fi 'raspunse'!
DNA-UL IN PADURE
24 Aug 2014

Intr-o zi melcul aude ca DNA-ul se afla in padure si confisca totul. Se pune melcul pe fuga si tot fugand se intalneste cu ursul. - Dar ce tot fugi melcule asa? - Pai tu n-ai auzit, e DNA-ul pe aici si confisca tot? - Pai si ce treaba ai tu cu ei? - Pai eu casa, nevasta mea casa, fiul meu casa. Auzind ursul o ia si el la fuga. Tot fugind se intalneste cu strutul. - Dar ce tot fugi ursule asa? - Pai tu nu stii e DNA-ul pe aici si confisca tot? Si apoi eu blana, nevasta mea blana, fiul meu blana... Auzind strutul o ia si el la fuga. Tot fugind intalneste maimuta. - Ce tot fugi strutule asa? - Pai nu stii ca e DNA-ul in padure si confisca tot? - Pai si tu ce treaba ai? - Pai eu traiesc pe picior mare, nevasta mea pe picior mare, fiul meu pe picior mare. Maimuta cand aude o ia la fuga si ea. Dupa 50m se opreste si zice: - Dar de ce dracu’ fug eu, asa? eu in fundu’ gol, nevasta-mea in fundu gol, copiii in fundu- gol..ce naiba, sa-mi ia?
LIBERAL DE TIMIS
24 Aug 2014

De cand ai fost inteles cu Buldogul Blaga sa il tradezi pe Crin Antonescu. Pe ce strategie te bazezi pentru a avea voturile crinistilor? Cred ca e misiune imposibila. De ce te cramponezi de aceasta candidatura care ii deschide drumul lui Ponta spre Cotroceni fara probleme.
DANUT POPESCU
24 Aug 2014

de Braila, s-a apucat sa porcaiasca cand nu stie sa citeasca (printre randuri), nici sa scrie! Poate doar in stilul lui sa 'argument'(easca) din propria-i teasta (de broasca testoasa! Mars la scoala, creatura raioasa!
PT.COSTEL-VIOREL C-TINESCU:
26 Aug 2014

Ca a facut orasul Sibiu ca lumea, cred ca intra in fisa postului sau, nu?! Dar asa de mult ne-am 'obisnuit' sa nu se faca treaba, sau sa se faca aiurea...incat, cand unul (din banii de la buget sau europeni), face/reface ceva, ni se pare ceva nemaipomenit, nemaiauzit! Daca a facut, a facut pentru Sibiul pe care-l pastoreste, adica - nimic mai mult, decat DATORIA! P.S. Ca nu se vrea descoperirea scheletelor, invartelilor, furtisagurilor...eu inteleg, dar nu aprob!
SI PCT.2 TOT PT,C-TINESCU:
26 Aug 2014

este o exagerare sa crezi ca TOATE articolele sunt comandate! Editorialistul, poate o face din convingere chiar daca i-a si bani pentru chestia asta, nu credeti?! P.S. Niciun ziar din Ro, nu este scutit (ca si televiziunile) sa poarte o anumita amprenta (vizibila) din care sa reiasa CINE cu CINE 'TINE'!
CARCOTASI
26 Aug 2014

Ce imi place armata asta de imbecili care carcotesc, de cate ori apare un candidat altfel.Despre Ratiu in 90 s-a declansat un delir de noroi, acum aceeasi spun ca era mai bine daca il alegeam.Hai sa-l alegem pe Ponta il stim ca e un bou, il stim ca si-a arogat ani de zile titlul de doctor si a fost platit de la stat pentru asta dar noi mergem cu el.Daca vin nemtii in Romania si ne pun la munca, daca schimba cumva fata locului si ne pun sa luam mizeria de pe strada...?!
INCA CEVA!
26 Aug 2014

Pe pariu ca n-o sa iasa nici Johannis, nici Tonta?
PT.WALTERNK1954
27 Aug 2014

hehehe...nu stiam! Mie mi se pare OK, RPC! Daca se i-a elegant de Johannis, este neaparat un evreu nenorocit?! Dar, nu conteaza pana la urma: IGODII cu STAIF vezi si la romani, si la tigani, si la evrei! 1. Romanii se fac a fi cu bun-simt, in cazul in care au de-a face cu oameni 'superiori' lor (de obicei dpvd fizic, material, prea putin si dpdv moral), dar nu se dau inapoi sa dea cu bocancu-n gura celor egali, sau mai slabi ca ei (nu conteaza! Oameni sau animale) ; 2. tiganii - se unduiesc pe langa cei superiori lor (sau, nu...) dar isi ridica imediat fustele sau toporul, cand ajung sa aiba bani, ca Bercea Mondialu! 3. Evreii - isi ascund sau isi transforma numele (cu grija)...in nume si prenume adaptate tarii din care vor face parte - nu pt. ca le-ar fi rusine cu originea lor ci, pentru a nu fi indepartati (din prima…) stiind ca sunt adesea asmilati, comparati, precum in bancurile cu Itzic si Strul…si-atunci, trebuie sa actioneze sub anonimat genealogic, ca sa nu fie coborati din copacul in care s-au cocotat (indiferent de domeniul de activitate).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz