2020-02-28 21:28

Cine nu votează, să tacă!

 |  19:41

Răzvan Mateo Mateescu

Gata, duminică votăm în primul tur al prezidențialelor. Suntem la capătul unei campanii destul de anoste, în care premierul Victor Ponta s-a fofilat cum a putut mai bine, și a reușit, să nu cumva să intre în vreo confruntare directă, televizată, cu adversarii săi. Iohannis, pe de altă parte nu a fructificat prea eficient scandalurile din PSD, dosarele grele care au apărut în ultimul timp și gafele făcute de Ponta. Ceilalți candidați au fost destul de activi, mai ales Udrea și Macovei, rămâne de văzut dacă vor avea și efect eforturile lor.

Important este să mergem la vot, în ciuda campaniilor de pe internet și chiar din presă care promovează lehamitea și conform cărora nici un candidat nu e bun, toți sunt o apă și un pământ și ne spun că nu ar avea rost să ne obosim până la secția de votare.

Feriți-vă de informațiile provenite de la surse angajate politic. Lăsați tot ce nu e dovedit deoparte, până când va fi clar pentru că, din păcate, atacurile mincinoase la adresa adversarilor sunt o practică obișnuită. Feriți-vă de intoxicări, lăsați ura pe care încearcă mulți să v-o inoculeze (ei iau salariu pentru asta, nu uitați) și gândiți ce este mai bine pentru dumneavoastră și familie, prieteni și rude. Și, dacă mai aveți resurse, și pentru ceilalți români. Dacă nu veți vota, președintele va fi ales de oamenii aduși cu arcanul la secție sau mituiți cu doi lei sau pur și simplu de membrii de partid. Și de baroni și aparatele lor de strâns voturi.

Apreciați cu rezervă promisiunile făcute de candidați. Până la urmă alegem un președinte despre care ni s-a tot spus că are răspunderi limitate, nu este un șef executiv, peste toată țara. Președintele NU POATE mări salarii și pensii, NU POATE nici să le taie, NU POATE da case, mașini, butelii, cârnați sau pâine.

În schimb POATE să facă scandal dacă Guvernul o ia razna, POATE să ne semnaleze derapajele puterii, POATE să respingă o lege aberantă sau care eliberează corupții.

Nici măcar nu trebuie să ne plângem că nu sunt buni candidații sau că nu avem din ce alege. Și dacă doar îi punem să se certe între ei și tot e bine, pentru că mai aflăm și noi ce prostii au de gând să facă înainte de a apuca să ne adâncească în mizerie. E adevărat, dacă gândim în acești termeni, Victor Ponta este dezavantajat, pentru că el este al puterii actuale. Oricare dintre ceilalți candidați ar fi mai bun din acest punct de vedere.

Dar cine știe, PSD nu se simte prea bine. Poate ajunge președinte Ponta, dar cade Guvernul. Nu m-aș baza pe asta, dar… e o variantă.

Așa că, la vot! Vorba unuia: cine nu votează, să tacă!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-03Parerea ta...

SULEYMAN
03 Noi 2014

HAI SYKTYR, BRE, SECATURA!
STIMATE EDITORIALIST,
03 Noi 2014

nu bagati in seama BOII care scriu cu majuscule! Dau dovada ca nu vad nici cu ochii propriu-zisi, nici cu ochii mintii!
”MAJUSCULU” PT. STIMATE ED
03 Noi 2014

BĂICÎ, DAN CI DI CULT IEȘTI A LU MANTALI, BRE, SUFLAMI-AI ÎN TARAGOT, GAHOZARE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine