2020-07-04 03:13

Cine plătește o bonă și pentru Boc

 |  17:33
Cine plătește o bonă și pentru Boc

Până în 1989, se spunea că oamenii se împart în trei categorii: oameni buni, oameni răi și șoferi. După aplicația din decembrie 1989, oamenii au rămas împărțiți tot în trei categorii, dar numai că a dispărut o categorie și a apărut alta, adică oameni buni, oameni răi și primari.

De aproape 30 de ani, primarii au devenit vătafii României. Ei împart pământurile, ei împart banii comunității și tot ei dirijează voturile. Au fost și sunt jupânii României, iar prin intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ, primarii au deveni adevărații vătafi ai țării. Locul boierilor, logofeților și moșierilor a fost luat de primari, care au ajuns Dumnezeii comunităților. În plus, funcția de primar a devenit o rampă de lansare pentru poziții de top în stat, ca deputat, senator, ministru, premier - cum a fost cazul lui Emil Boc, și chiar președinte al României, precum Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Însă, cazul lui Emil Boc este unic prin  faptul că a fost pus prim-ministru de Traian Băsescu din postura de primar al Clujului, iar după ce și-a încheiat mandatul de premier a fost reales din nou primar. Că a fost și este un primar bun sau rău, doar clujenii pot spune la votul de anul viitor. Însă, Emil a lu’ Nuțu Năii, cum este cunoscut Emil Boc în localitatea sa natală. Răchițele, a scos pe piața clujeană o nouă găselniță de împrăștiere a banului public, care i-a lăsat mască pe mai mulți oficiali ai Curții de Conturi a României. „Avem astăzi un proiect de hotărare, e pregătit, e redactat, pentru a subvenționa din bugetul local partea care ține de bone. Asta am găsit noi ca portiță legală, dar vom avea nevoie de avizul Curții de Conturi. Astăzi, proiectul nostru este pregătit pe următoarea formulă: Primăria alocă o subvenție medie de 150 de euro, adică cei cu venituri mai mici vor avea peste 150 de euro, cei cu venituri mai mari, sub 150 de euro, pe lună, pentru a putea să-și plătească o bonă care este acreditată și să poată avea sprijin pentru creșterea copilului. Sunt avantaje pe toate planurile. În primul rând rezolvăm o problemă a tinerelor familii, doi - oferim acestor tineri care doresc să stea în țară un motiv în plus, și trei - fiscalizează bona. Se plătesc impozite, totul e legal, o bonă care poate avea 2,3, 4 copii poate câștiga mai mult decât salariul mediu pe economie. Curtea de Conturi are la dispoziție 30 de zile să ne răspundă. Vorbim de 3-4 luni pentru această subvenție, pană la finalul anului, nu este atât de mult efortul financiar. Anul viitor, vom grada în funcție de locurile la creșe care se creează, nu putem avea o situație exactă să vedem câți vor apela efectiv la acest sistem”, a spus recent Emil Boc.

Potrivit oficialităților locale, 962 de copii nu au prins loc la creșele de stat în 2019, față de 905 copii în 2018. Practic, Emil Boc vrea să dea bani din bugetul local pentru plata a circa 900 de bone, ceea ce ar însemna aproximativ 140.000 de euro pe lună, iar anual suma ar fi undeva în jur de 1.700.000 de euro. Oare cu acești bani câte creșe s-ar putea construi în Cluj? Câte asemenea giumbușlucuri din bani publici mai are în cap edilul Clujului? Dar, cine știe, poate că acum, Emil a lu’ Nuțu Năii are chiar el nevoie de o bonă, poate chiar din Filipine, că tot sunt cele mai căutate, că, deh, cât timp a fost prim-ministru a avut permanent două bone, adică pe Traian Băsescu și pe Elena Udrea, care l-au supravegheat non-stop! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz