2020-05-31 21:07

Cine este mai democrat, Băsescu sau Iliescu

 |  19:35
Cine este mai democrat, Băsescu sau Iliescu

Ion Iliescu îl acuză de dictatură pe şeful statului. Asumarea răspunderii şi înverşunarea cu careBăsescu o apără pe Roberta sunt considerate “expresii ale deciziei majorităţiiguvernamentale de a acţiona în forţă şi de a limita tot mai mult mijloacele deacţiune ale opoziţiei parlamentare. Este o reacţie antidemocratică care împingeţara către un regim autoritar”.

Acum un an, la Timişoara, au ieşit oameni în stradă ca sădemonstreze că Iliescu e un lider semicomunist, iar Băsescu e democratul care acondamnat comunismul. Această acţiune în sine e una dictatorială: nu ai de ce sărefuzi unor oameni dreptul de a se împăca, înainte de alegeri. Totuşi, mitingulantireconciliere putea fi scuzat de imperativele campaniei prezidenţiale. Agresiuneaconstantă la adresa Opoziţiei nu mai poate fi acceptată, însă, la nouă lunidupă ce ai toate pârghiile de putere. Modificarea regulamentului Camerei,asumarea răspunderii pe legi esenţiale, schimbarea numărului de mebri aiComisiei de Muncă, pentru a schimba raportul de forţe...

Pe lângă aceste derapaje semnalate de Ion Iliescu, să nuuităm de agresiunile verbale permanente ale preşedintelui, hă, hă, tuturorromânilor, Traian Băsescu, la adresa Opoziţiei. În 10 ani de mandat, Iliescu aaruncat o vorbă unui fotoreporter şi, a emis o opinie privind chiriaşii dincasele naţionalizate. Ce râuri de cerneală au curs din peniţele actualilorconsilieri prezidenţiali, ce ditirambi a scos pe gură omul recent avansat laICR, pe bani grei, de Băsescu, ce apeluri disperate au tipărit jurnaliştiiastăzi portocalii.

Poate dl Patapievici va înţelege că comanda (putem scăpa ocacofonie, la ce şi cât mănâncă slujbaşii regimului, ca să rămână în funcţie),ca fundament al vieţii politice, este caractersitică doar sistemelordictatoriale, aşa cum scrie la manual. Mai grav este că regimul Băsescu neagă,pur şi simplu, nevoia de Opoziţie, atâta vreme cât aceasta nu execută sarcinileGuvernului. Cea mai autorizată purtătoare de mesaje prezidenţiale afirma, laTatulici, că “Guvernul măcar încearcă, Opoziţia nu face decât gălăgie”. Pentruasta vor eşua, în istorie, mandatele lui Băsescu: nu a înţeles că singuramisiune a Opoziţiei este să existe, pentru a exista o alternativă democratică,în cazul eşecului celor de la Putere. Nu m-ar mira ca PDL să sfârşească la felca PCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-29Parerea ta...

SILE
20 Noi 2010

Cam penibil, ca tot e cuvintul la moda. A incerca sa acreditam ideea ca Iliescu ar fi mai democrat ca Basescu mi se pare total aiurea. Pe vremea cui am fost procopsiti cu o constitutie gaunoasa de care fiecare ii acuza pe ceilalti ca o violeaza?Nici unul din ei nu a iesit din mintea de lemn pentru a intelege si practica o adevarata democratie. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine