2020-08-03 16:00

Ciucă și așa ZISU Pinocchio din Ghencea

 |  23:35
Ciucă și așa ZISU Pinocchio din Ghencea

Ceea ce se petrece în ultima vreme la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, mai exact de când în fruntea clubului a fost impus „cameleonul” colonel cu pensiune la Moeciu, Cătălin Hîncu, este precum basmul lui Carlo Collodi - „Aventurile lui Pinocchio”.

Numai că, în povestea de la Steaua rolul bătrânului Geppetto este jucat de către fostul comandant George Boroi, cel care l-a adus în club, la începutul anului 2016, pe ușa din dos, de la Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi Predeal, pe Cătălin Hîncu, adică pe actualul Pinocchio din Bulevardul Ghencea. Însă, ca povestea lui Carlo Collodi să fie adaptată cât mai bine la zilele noastre pe scena clubului militar, rolul Zânei cu Părul Albăstrui a fost și este jucat de controversatul general Cătălin Zisu, cel care a păstorit din umbră clubul Steaua prin intermediul unor păpușari, care s-au numit Boroi, Petrea, Mocanu sau, mai nou, Hîncu. Însă, de departe păpușa preferată a lui Zisu a fost George Boroi, care timp de 13 ani, a transformat CSA Steaua București dintr-un club croit pentru marea performanță într-unul de amatori, dar cu un buget profesionist. Cum o perioadă de timp, adică tot anul 2016, Geppetto-Boroi și Pinocchio-Hîncu au coabitat în burta balenei numită Steaua București, Geppetto a avut grijă ca Pinocchio să fie un băiat cuminte și ascultător. Ca-n povestea lui Collodi, din când în când, Geppetto îl mai și muștruluia pe Pinocchi: „Copil afurisit! Nici n-ai făcut bine ochi, şi ai şi început să nu-l respecţi pe tatăl tău! Rău, băiete dragă, foarte rău!”. Dar, după ce Boroi a părăsit balena numită Steaua și s-a refugiat la COSR, Hîncu a stat ascuns prin cotloanele clubului. Din când în când, păpuşarul Mâncă-Foc, adică comandantul lăsat moștenire de Boroi, cu acordul tacit a lui Zisu, colonelul Cristian Petrea, îi amintea lui Hîncu de secvența cu greierele din basmul „Aventurile lui Pinocchio”: „Greierul: Sărmane Pinocchio, mi-e milă de tine!/Pinocchio:Pentru ce ţi-e milă?/ Greierul: Pentru că eşti păpuşă, şi ce e mai rău, ai şi capul de lemn!”. Dar, a venit vremea când Zâna cu Părul Albăstrui i-a împlinit cea mai arzătoare dorinţă a lui Geppetto și astfel, la sfârșitul lu ianuarie 2020, Pinocchio cel de lemn se prefăcu într-un băieţel în carne şi oase, spre marea bucurie a lui Geppetto! Adică, Hîncu a devenit comandantul CSA Steaua București, dar nu a uitat de deprinderile și abilitățile lui Pinocchio. A anunțat că dă afară peste 700 de sportivi, dar, a doua a întors-o ca la Ploiești, adică nu a mai recunoacut ce a spus. Și-a dorit atât de mult să ajungă comandant, dar când s-a văzut la butoane a delegat atribuțiile de serviciu. A spus că nu sunt bani pentru cazarea sportivilor pe perioada stării de urgență, dar a vrut să cumpere un bob de competiție de vreo 120.000 de euro! A declarat că vrea să îi aibă alături pe foștii mari campioni și l-a dat afară, după 43 de ani petrecuți la Steaua, pe marele handbalist Vasile Stîngă, golgheterul al-time al României, pe care Hîncu când a venit în club îl ruga să facă un selfie cu el!

Practic, Hîncu una spune, alta gândește și alta face, adică, pe zi ce trece, face tot felul de giumbuşlucuri iar nasul i se lungește de-un cot ca-n poveste. Așadar, cum spunea Carlo Collodi, „Nu se poate spune că Pinocchio nu-şi vede lungul nasului”. Dar, prin toate giumbuşlucurile făcute în aceste luni la Steaua, Pinocchio-Hîncu continuă să-l sfideze și să-l contrazică pe Collodi, ținând să ne amintească permanent de vorbele lui Alexandru Vlahuță: „Păzeşte-te de mincinosul care amestecă şi puţin adevăr în minciunile lui”. Este interesant de urmărit dacă ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, mai vrea ca basmul „Aventurile lui Pinocchio” să ruleze în continuare în Bulervardul Ghencea sau ne va anunța că povestea lui Pinocchio la Steaua a luat sfârșit?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz