2020-02-26 18:36

Clanurile din toată ţara rămân fără comunitari

 |  19:47
Clanurile din toată ţara rămân fără comunitari

Bătălia de la Mogoşoaia, soldată cu rănirea acinci persoane, se pare că a pornit de la cearta dintre doi tineri. Duminică, băieţiis-au luat la harţă, unul se spune că ar fi mânuit o sabie ameninţându-l pe celălalt.

În comuna Mogoşoaia, de zeci de ani convieţuiesc(alături de români) două categorii de romi: de Vatră, urmaşii foştilor floraricare au lucrat la Palatul Mogoşoaia, pe domeniul brâncovenesc, şi Ursarii, ocomunitate mai restrânsă (prin anii ’70-’80 s-au aşezat aici 11 familii).Practic, aceştia au fost acceptaţi cu greu şi, ori de câte ori apare unconflict, Vătrarii îşi aduc aminte că ei au fost primii veniţi prin acestelocuri. Se spune că Vătrarii se ocupă de flori în continuare, de fier vechi, dars-au angajat şi la Salubritate la primărie, în timp ce Ursarilor nu prea leplace munca.

Conflictele între cele două grupări apăreau dinte miri ce, iar până în 2005, când s-a înfiinţat Poliţia Comunitară, eraudestul de frecvente, furturile (2-3 pe zi) comise de exponenţii Vătrarilor şiUrsarilor încărcau birourile poliţiştilor de dosare penale. Acum, potrivit măsurilorde austeritate, din cei 60 de poliţişti comunitari vor rămâne numai 6. Calculeleau fost făcute în funcţie de câţi poliţişti ar trebui să revină la un număr standardde locuitori şi nu s-a ţinut cont de frecvenţa furturilor şi a tâlhăriilor carese comiteau. Mai ales că, în ultimii ani, în Mogoşoaia foarte mulţi bucureştenişi-au cumpărat terenuri şi vile pentru a-şi petrece weekendul, vor fi cei maiexpuşi. Fără comunitari, care până pe 16 august trebuie restructuraţi, nu va fiuşor să se mai facă faţă unor asemenea conflicte. Înseamnă că aceeaşi măsură seva lua pentru toate comunele din ţară. Ce se va întâmpla în zona Olteniei?

Spuneam la început că doi tineri ai grupărilorrivale s-au certat, după care Vătrarii au dat buzna, marţi seară, pe StradaUrsarilor. I-au atacat cu pietre (nimeni nu a încasat lovituri de bâtă sau săbii,de altfel obiecte contondente nu au fost găsite de anchetatori). Ursarii auripostat. S-au înregistrat 5 răniţi şi au fost reţinuţi, prin ordonanţă, 5autori (sincronicitatea este absolut întâmplătoare). Conflictul s-a stins cândcapii celor două tabere (“Fane Ursaru”, “Nelu”şi “Fane Buia”) s-au sunat pe mobile şi au căzut la pace, fapt ce a coincis cusosirea Poliţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine