2020-01-21 01:46

Consultări pe capul lui Ponta

 |  17:08

Răzvan Mateo Mateescu

Doar grupul (cât o mai fi din el) condus de premierul Ponta şi grupul format din PLR şi PC (ALDE), a cărui portavoce este Călin Popescu Tăriceanu, mai susţin Codul Fiscal şi resping consultările între partide.

Dragnea, noul şef al PSD, a acceptat deja toate dezbaterile propuse, atât de PNL, cât şi de UNPR. În schimb, Ponta cântă în continuare, din croazieră, marile calităţi ale noului Codul Fiscal şi dă de înţeles că, în opinia lui, orice consultare suplimentară este inutilă, cu alte cuvinte, forma proiectului de Cod Fiscal pe care o susţine el este una perfectă.

Divergenţa poziţiilor adoptate de Ponta şi Dragnea în subiectul consultărilor pe Codul Fiscal poate să însemne şi apropierea tot mai clară a momentului în care premierul va fi debarcat de la conducerea Guvernului. Deja el dă semne de „neînţeles” care se luptă acum şi cu prietenii şi colegii pentru că nu îi acceptă măsurile, deşi..., cum altfel, vrea binele ţării. Recunoşterea greşelilor şi demisia de onoare nu sunt şi nu vor fi o soluţie pentru el, în schimb, plecarea ca „geniu neînţeles” s-ar putea să i se pară ieşirea corectă de pe scenă. „Sunt prea bun, prea corect, prea frumos, prea... prea... prea..., dar oamenii răi nu mă lasă”, o să ne spună Ponta la plecare. Nu uitaţi că PSD l-a proclamat nici mai mult, nici mai puţin decât cel mai bun premier al României. Mai întâi „din toate timpurile”, apoi din 2004 încoace, pentru că nu putea să fie mai bun decât şeful lui, Adrian Năstase, adevăratul şi unicul „cel mai bun premier al tuturor timpurilor”.

Ocazia este mai mult decât bună. Dacă toată clasa politică, mai puţin Tăriceanu, o să cadă de acord să mai schimbe Codul Fiscal, iar premierul va susţine în continuare varianta lui, ce poate fi mai clar decât o asemenea situaţie de Guvern fără susţinere? Şeful principalului partid din coaliţie nu mai e în aceeaşi tabără cu prim-ministrul. „Generalul”, cu al doilea partid ca mărime şi reprezentare parlamentară din coaliţia guvernamentală, UNPR, vrea consultări peste voinţa lui Ponta. Doar Tăriceanu mai visează sau joacă la cacealma, ca să prindă un loc mai în faţă.

Dacă nu demisionează Ponta, e foarte posibilă o înţelegere Dragnea-Oprea-PNL pentru înlocuirea Cabinetului cu un altul, tot PSD, dar cu unele concesii făcute liberalilor.

„Conspiraţia” e coaptă, premierul genial poate demisiona.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray