2020-08-07 21:47

Creştin, fraude bancare în România, conturi grase în Elveţia

 |  21:00

Evenimentele neplăcute din lumea bancară sunt bine păstrate la secret. Rareori sunt devoalate şi dezbătute în public misterele din seifurile ascunse sub pământ. Nici România nu face excepţie de la regula păstrării tainei asupra incidentelor bancare. Dar câteodată mizeria este aşa de mare, încât escrocheriile comise de „gulerele albe” sunt prezentate publicului larg.

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT au anunţat că fraţii Vasile şi Dumitru Creştin, împreună cu Marius Locic, au coordonat o bandă de escroci. Trioul infracţional s-a folosit de 35 de firme ca să delapideze 85 de milioane de euro de la Volksbank, BRD şi ATE Bank.

În povestea acestor fraude bancare puse în practică din 2010, interesant nu este modul de operare, ci persoanele din sistem, implicate în escrocherii. Vorbim aici de Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, de Dana Băjescu, directorul Grupului BRD Dorobanţi, de notarul Paula Rosenberg - soţia artistului Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, ales senator pe listele USL -, de fraţii Creştin şi de soţii Locic. Adică numai nume grele din lumea afacerilor, din lumea bancară şi din cea a notarilor!

Familia Creştin este evlavioasă. Vasile şi Dumitru Creştin au ctitorit cu banii lor Biserica Doamna Oltea, aşa cum este pictat pe pereţii lăcaşului de cult. Dar după cum au scris procurorii în rapoartele DIICOT şi băncile în plângerile penale, biserica a fost ridicată de Creştini din banii furaţi cu ajutorul unui notar şi al unor şefi de la BRD, Volksbank şi ATE Bank!

În încheiere, vă ofer o informaţie care poate fi pe placul preşedinţiilor BRD - Philippe Charles Lhotte, Volksbank - Benoit Catel şi ATE Bank - Konstantinos Christou: Dumitru Creştin şi soţia deţin două conturi în Elveţia (din motive evidente nu pot să numesc banca). Unul în valoare de 150 de milioane euro şi altul de 170 de milioane de euro. Aşadar, bancherii care îi acuză pe fraţii Creştin de înşelăciune au de unde să recupereze cele 85 de milioane de euro pierdute! Nu au decât să solicite forurilor financiare elveţiene blocarea celor două conturi deţinute de familia lui Dumitru Creştin şi apoi să se îndestuleze din ele.

Sau să obţină măcar 40 de milioane de euro din vânzarea patentului deţinut de Dumitru Creştin în concubinaj cu Gigi Costache, patent cumpărat de la un rus, care este de fapt o tehnologie de procesare a aurului fără cianuri, dezvoltată la Sibiu!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz