2020-06-05 23:20

Cui folosesc stenogramele din dosarul „ALRO Slatina“?

 |  20:05
Cui folosesc stenogramele din dosarul „ALRO Slatina“?

Luna octombrie a fost dominată deapariţia a două tipuri de stenograme: unele l-au vizat pe Sorin Ovidiu Vîntu şis-au axat pe discuţiile sale cu lideri politici, diverşi ziarişti şi cu şefiidin trustul său, Realitatea; altele, din dosarul „ALRO Slatina“, în care aufost interceptaţi, de asemenea, oameni politici, afacerişti şi jurnalişti, în dialogul purtat de nişte ruşi, fiind vehiculată voalatşi persoana lui Traian Băsescu. Stenogramele din dosarul lui Vîntu sunt mai noi,ele au fost realizate pe marginea înregistrărilor făcute de SRI înainte şi dupărecenta campanie prezidenţială. Celelalte provin din anul 2006. Totuşi, sepoate vorbi despre o asemănare între cele două cauze, chiar dacă dosarul “ALRO”a primit NUP la începutul acestui an. Din multitudinea de stenograme rezultă cădiscuţiile sunt purtate în jurul a două personaje puternice, preşedintele Românieişi deţinătorul unui trust media pe măsură. Războiul dintre ei a început odatăcu arestarea lui Vîntu, când a dezvăluit în faţa magistraţilor dorinţa lui Băsescude a-l susţine în momentele dificile din viaţă. Dacă în dosarul lui Vîntu s-adovedit că un procuror uituc a băgat în dosar transcripturile unor discuţii carenu au nici o legătură cu favorizarea fugarului din FNI, Nicolae Popa, în “ALRO”lucrurile par cu adevărat grave. Chiar dacă se vorbeşte codificat, dinconţinutul convorbirilor reiese că persoane importante de la Palatul Cotroceni şi-audepăşit sfera de activitate. Iar faptul că dosarul s-a închis fără să se găseascăprobe de vinovăţie, nu înseamnă că el va rămâne aşa pe veci. În alt regim,poate că i se va permite unui procuror curios să afle chiar cum s-au derulatevenimentele, sau dacă Elena Udrea, pe atunci consilier prezidenţial, şi DorinCocoş au intervenit pe lângă preşedintele ţării, pentru a-i favoriza în afaceripe nişte cetăţeni ruşi şi cine a primit comisioanele.

Vadim Tudor spune că stenogrameledin “ALRO” au fost date publicităţii ca să cadă prost Elena Udrea pentru a numai aspira la funcţia de prim-ministru. Există un principiu al dreptului roman“qui prodest”. Cui foloseşte scoaterea la iveală a stenogramelor din „ALRO“?

Să admitem că, aşa cum s-a totdezbătut, firele trebuiau să conducă la Traian Băsescu - s-a vehiculat şi sumade patru milioane de dolari dată de oamenii de afaceri străini pentru a accede la cabinete suspuse. Ce rost ar avea abiaacum aceste dezvăluiri şi de ce nu s-au livrat în timpul campaniei electorale,din decembrie anul trecut, când Băsescu avea să câştige al doilea mandat?Atunci, dovada implicării preşedintelui şi a suitei sale într-o afacere purprivată din care au rezultat bani grei poate ar mai fi schimbat ceva în minteaelectoratului său susţinător.

Acum, însă, ţinta pare să fiecuplul Udrea-Cocoş. Viaţa a demonstrat că familiile (compuse din el şi ea) carei-au fost aproape, la Cotroceni, şi l-au sprijinit au avut de suferit. Maipuţin, Adriana şi Claudiu Săftoiu. Este tipic pentru Traian Băsescu să sefolosească de anumite persoane, iar când nu-i mai sunt utile să dea cu ele depământ. Dacă mai luăm în calcul şi declaraţia potrivit căreia nu o vede premierpe Elena Udrea, excluzând şansele unei femei la şefia statului şi la cea apartidului, avem deja răspunsul cine şi în ce scop a dat drumul la stenograme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine