2020-06-02 05:29

Cum joacă Bode, pe muzica lui Boc

 |  01:27
Cum joacă Bode, pe muzica lui Boc

După alegerile parlamentare din decembrie 2008, președintele României de la aceea vreme, adică Traian Băsescu, a surprins pe toată lume prin numire ca premier a lui Emil Boc, proaspăt reales primar la Clujului.

N-a contat că se vor face din nou alegeri pentru primar al Clujului, Băsescu l-a vrut premier pe Boc. Și Emil a lu’ Nuțu Năii din Răchițele-Cluj a ajuns prim-ministrul României. Practic, din 22 decembrie 2008 și până pe 8 februarie 2012, Băsescu a condus efectiv guvernul României,prin intermediul lui Emil Boc. Dar, ca să fie sigur că Boc nu mișcă în front, Traian Băsescu a avut grijă ca protejata sa, Elena Udrea - „Blonda lui Băse” - să ai aibă un birou și la Palatul Victoria, deși ea conducea Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Așadar, Boc a fost monitorizat non-stop de Băsescu, prin Elena Udrea. În februarie 2012, USL-ul lui Ponta și Crin Antonescu îl debarcă pe Boc, care se retrage la Cluj unde revine ca primar, funcție pe care se află și acum. Prin instalarea lui Ludovic Orban ca premier, Emil Boc revine pe cai mari în PNL și ajunge să controleze, neoficial, tot ce mișcă în Ministerul Transporturilor condus de deputatul PNL (fost PDL) de Sălaj, Lucian Bode. Dar și Boc, asemeni lui Băsescu, ca să fie sigur că Bode nu mișcă în front, a instalat-o ca secretar general la Ministerul Transporturilor pe Ștefania Gabriela Ferencz, fosta sa mână dreaptă de la Palatul Victoria, dar și din Primăria Cluj.

Practic, așa cum Elena Udrea a fost joker-ul lui Băsescu de lângă Boc, acum Ștefania Ferencz este „Blonda lui Boc” de lângă Bode. Adică să nu facă ministrul Transporturilor, precum Iosefini, cu numirile, achizițiile și bugetele companiilor din subordine, fără știința lui Emil a lu’ Nuțu Năii. Și cum Boc știe că obrazul subțire cu cheltuială se ține, la Capitală cel puțin, Bode a avut grijă ca „Blonda lui Boc” să ajungă imediat în CA-urile de la trei mari companii care au monopol în țara noastră - CFR SA, ROMATSA și CNAIR.

Cum ar spune Efimița din „Conu Leonida față cu reacțiunea”, a lui nenea Iancu Caragiale – „Ehei! Ca dumneata, bobocule, mai rar cineva!”. Ca atare, Bode n-are ce face și joacă în București cum îi cântă de la Cluj „Blonda lui Boc”, pe muzica lui Emil a lu’ Nuțu Năii. Adică, să fie bine ca să nu fie rău!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine