2020-01-24 12:40

Cum ne-o facem cu mâna noastră

 |  19:26

Roland Cătălin Pena

Aflat în concediu, şeful Apelor Române şi-a depus demisia de onoare, după ce premierul i-a cerut ministrului căruia îi este subordonat să-l dea afară. La spartul târgului, dar mai ales al digurilor de protecţie, Vasile Pintilie nu şi-a dat demisia, ci a depus-o, poate-poate, după un telefon al protectorului său Marian Oprişan, şeful Guvernului realizează că e băiat bun, de partid, de încredere, şi se face că uită. Caz în care Vasile o va da dracului de onoare nereperată. Oricum nu s-a dovedit că ştie ce e aia.

Asemenea ăstuia, trimis de Oprişan la Bucureşti să pescuiască în ape tulburi, în eşaloanele guvernamentale doi şi trei sunt alte sute de trepăduşi care parazitează până la sufocare instituţiile statului. Baronii locali şi-au plasat bidoanele, sifoanele, mazetele în posturi cheie, unde dacă nu curge pică. De ei auzim numai când îi saltă procurorii, ori, rareori, după ce au făcut plinul cui trebuie şi vine vremea să mai lase pupilul altui baron la butoiul cu miere.

Boala nu a venit odată cu “cel mai competent şi cinstit guvern”, doar a dus-o pe cele mai înalte culmi. Lungă şi grea, ea are leac. Ieftin şi la îndemâna noastră, a tuturor. Votul.

Lăcustele care zvântă bugetul sunt produsul aleşilor, care, la rândul lor, sunt rezultatul absenţei de la urne a celor ce judecă cu mintea lor.

Postarea unei vechi şi de ispravă ziariste grăieşte corect: “Oamenii care se declară imparțiali mereu şi echidistanţi mi se par cei mai plictisitori şi periculoşi în același timp. Nu cred că există aşa ceva, poate doar la modul declarativ. Un om fără convingeri, fără părere, fără un crez e un zero barat. Spun asta pentru că mi se pare că Facebookul - deși un spațiu teoretic liber - se dovedește a obliga multă lume la multă ipocrizie”.

Codul roşu de baroni va fi ridicat prin noi înşine, cei cu o fărâmă de judecată proprie.

Dinspre turma mânată la urne de baronii mici, mijlocii şi mari nu există vreo speranţă.  Geaba ne vom uimi perpetuu:  Cât nimic să ai în cap când votezi pe unul ca Nicuşor Constantinescu?, dacă nu vom pune mână de la mână să votăm mai mult decât ei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-04Parerea ta...

MDA....
31 Iul 2014

Si-a dat demisia Pintilie de la Apele Romane, neavand incotro fiindca “podul de piatra s-a daramat, a venit apa si l-a luat…” asa cum se darama sub ochii nostri cosmelia numita Romania (sau, ce-a mai ramas din ea)! Cand sapi la baza cosmeliei (tarii) prin politici tampite sau negandite, ori gandite dar neaprobate si neaplicate, (uneori neaplicabile), cand ii darami gardurile imprejmuitoare (prin neaplicarea legii atunci cand exista - pentru toata lumea, prin sanctiuni drastice), cand ii viciezi aerul pe care-l respira (prin propria-ti nesimtire), ceea ce n-ai rezolvat tu (la nivelul tau), impreuna cu alti fartati, rezolva timpul care se razbuna, sau Dumnezeu, care ingaduie sa cada tot, ca s-o iei de la “0”! Este modalitatea de a te trezi la realitate, de a-ti face bilantul, de a lua masuri, de a face (daca mai ai timp) ceea ce n-ai facut cand aveai functia in buzunar, in ciuda banilor cotizati pe la partide!
STIMATE EDITORIALIST,
31 Iul 2014

Boala veche, lunga, grea si rea generata de guvernele care s-au succedat, se vindeca si prin modificarea legislatiei in vigoare, nu numai datorita votului acordat viermilor astora! Macar de-ar fi viermi de ‘matase’ cu noi! Noi, ii tinem de ‘curati’ si PE CURAT – schimbandu-le mereu hartia de sub ei, iar ei ne dau in schimb, doar produsul lor biologic – adica, rahatul colectat! Noi – ii hranim cu frunze de dud, chiar daca ei o da numa’ in ‘dude’ UDE, cu noi!
SA MA EXPLIC:
31 Iul 2014

Prin analogie: 1. “viermii de matase au un singur ciclu complet pe an (pentru cei monovoltini), iar la cei la care se repeta de 2-3/an, se numesc bi, tri sau polivoltin” asa si cu politicienii: unii – fideli unui singur partid (monovoltini), altii – traseisti, de 2-3 ori sau chiar de mai multe ori/an (ba - prin psd, pnl, pc, unpr, pp-dd), deci -bi, tri sau polivoltin(i); 2. “Este una dintre insectele cu metamorfoză completă, prezentând un ciclu evolutiv tipic cu 4 stadii: ou, larvă (omidă), crisalidă şi fluture de mătase.”, adica – din faza de ou cu aer politic, se tarasc apoi, sub forma de larva (sau omida, uneori facand si pe ‘mama Omida’) pentru a lua de la seful- Fluture de ‘Matase’, acceptul spre treapta ‘crisalida’ asta, daca nu cumva risca sa ramana sa fie sacrificati (prin oparire), datorita denunturilor sau auto-denunturilor; la faza asta de ‘jertfa’ apar specimene politice interesante:din firul de matase se fabrica parasutele (traseistii), sitele de morarit (prin care se filtreaza banii, cotizatiile); 4. “Firul de matase naturala are o conductibilitate termica scazuta (d-aia nu sunt empatici, decat in faza ‘electorata’ cand se incing intre ei), si au rezistenta ridicata (la critici, la flagrante);
ARE DREPTATE,
02 Aug 2014

ziarista care spune despre aia, care nu se baga, dandu-se impartiali si neutrii...sunt imbecili si periculosi, intr-adevar! Iata de ce: in seara asta l-am recitit pe N.Steinhardt, amintindu-mi de Jurnalul sau, in care amintea cele trei fenomene alte timpului:
SCRISE IN 1937
02 Aug 2014

la Paris: invazia verticală a bar¬barilor (expresia e a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.
PRIMUL:
02 Aug 2014

năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.
AL DOILEA:
02 Aug 2014

au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.
AL TREILEA:
02 Aug 2014

în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi”.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray