2019-10-16 05:16

Cum ar arăta Băsescu în Opoziţie

 |  20:19

Mircea Toader a spus lucrurilor pe nume: „suntempregătiţi să funcţionăm şi fără dumneavoastră”. Cum el se referea laParlamentul fără deputaţii PSD şi PNL, nu la Partidul Democrat, fără Băsescu,deducem că sistemul politic din România poate funcţiona fără Opoziţie. Pentru mulţi n-ar fi oexperienţă nouă: între 1940-1989, s-a putut „funcţiona” doar cu diferiţidictatori şi ciracii acestora. Evident, lucrurile au mers din rău în mai rău,dar asta nu pare să-l deranjeze pe dl Toader, marinar de profesie, care a dus-obine şi înainte şi după Revoluţie.

Dar să nu fim cârcotaşi: poate că dl Toader nu doreastrivirea oricărei forme de nealiniere. Să presupunem că aflase cine mai esteîmpotriva Guvernului Boc, şi anume preşedintele, care s-a declarat gata săsubstituie Opoziţia, după ce a luat locul premierului, hotărând tăiereasalariilor şi pensiilor. Sincer, m-aş bucura ca Băsescu să facă din nou Opoziţie.Dar s-o facă aşa cum a reuşit între 2000-2004! Cu talentul cu care găsise rima „Jafo-Rafo”,ar putea-o trosni pe „Roberta, votează la DNA”, sau pe „Sever Voinescu-Cotoi,votează unul, marcă doi” .

Din păcate, viaţa ne arată cum reprezintă BăsescuOpoziţia: îl face pe Ponta maimuţică şi pe Antonescu preş. Parcă o şi văd ped-na Alma votând legile trimise de Boc, ca la Marea Adunare Naţională, în vremece Opoziţia, adică Băsescu, strigă din sală să fie arestaţi trădătoriiTăriceanu şi Năstase, fiindcă l-au criticat pe Mircea Toader, pe blog,împiedicând reforma.

Oricât s-ar strădui propaganda portocalie să justificeastfel de derapaje, nu cred că-i poate păcăli pe cei care au dat un vot moralregimului Băsescu, de patru ori până acum. Ce altceva ar justifica rămânerea laguvernare, odată ce moralitatea PDL, în 2010, înseamnă alianţe cu traseiştii,voturi fraudate şi prostirea oamenilor în faţă? Bunăstarea cetăţenilor? Păi, dacă e promisă de Boc în 2012, de ce nu se tragePDL în opoziţie, să aştepte acolo anul magic. Carisma liderului? Să fimserioşi, vorbim de 10 la sută încredere.

Intenţia lui Băsescu de a se substitui Opoziţiei, Guvernului,sindicatelor, poate şi patronatelor nu ede mirare. Greu de înţeles este de ce nu-l ajută românii să reprezinte,împreună cu PDL, doar Opoziţia. Nu mult, doar atâtea mandate cât va sta înafara parlamentului PNŢCD, ca să avem un termen de comparaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-08Parerea ta...

SILE
12 Oct 2010

Interesant! Societatea romaneasca ar functiona mai bine fara actuala clasa politica. Sunt suficiente suturile in fund ale F M I si U E pentru a se face si bruma de reforme de pina acum.Iar a da vina doar pe Basescu si PDL e cred totus o eroare. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray