2020-07-04 16:07

Cum ne conduc portocaliii ca pe pieile roşii

 |  20:45
Cum ne conduc portocaliii ca pe pieile roşii

Anca Boagiu, în baston, cu piciorul operat, ne spune depe marginea unei „autostrăzi” mai mult late decât lungi că nu poţi circula fără cauciucuri deiarnă. “Dacă ieşi în sandale pe gheaţă, rişti să îţi rupi picoarele”, credeministrul transporturilor. Să le luăm pe rând. OK, nu poţi circula fărăcauciucuri de iarnă, dar fără autostrăzi poţi? Potentaţii se foiesc de colo-colo,cu elicopterul. Nemţii de la Mercedesînsă nu au putut investi în România, fiindcă nu pot să-şi transporte limuzinelecu aerotaxiul. Câte amenzi a dat doamna Boagiu miniştrilor care n-au vrut saunu au putut să construiască autostrăzi? De pildă, domnului Băsescu, care în1999 considera că nu avem trafic suficient ca să se justifice construcţia de“autobahn”-uri.

În aldoilea rând, de ce s-o cred pe Anca Boagiu când spune că n-a găsit bani decâtpentru 10 kilometri din “Transilvania”, când domnia sa nu-i crede pe milioanelede români care n-au bani să cumpere cauciucuri la suprapreţ, în plină criză?Aştept să văd cum Consiliul Concurenţei rade cele trei-patru firme care auscumpit pneurile imediat ce autorităţile au fost lovite de grija poleiului şiapoi mai vorbim. Până una-alta, n-am văzut decât patroni care-şi freacămâinile, de câştig.

De ce n-omai cred pe doamna ministru când ne asigură că joacă rolul de Bulă, care facebine cu forţa, împingând bătrânele de pe un trotuar pe altul? Fiindcă acum vreodouă săptămâni ne povestea că s-a operat în ultimul moment la picior, când efectivn-a mai avut încotro. De ce nu a acţionat în cazul ei cu prevederea şi înţelepciuneacu care ne livrează, acum, fabule cu sandale? Sau e mai uşor să fii prevăzătorpe banii altuia? Când Guvernul şi Parlamentul se bat ca la moaşte să-şiblocheze unul altuia legile, oare de ce nu-mi vine să cred că i-a găsit, dinsenin, consensul pentru siguranţa auto? Întâi Comisia de Industrii a făcutservicii vânzătorilor de anvelope, ca imediat să sară şi Guvernul să ordone românilorechiparea.

Cât despredoamna Boagiu, nici nu cred că-i trebuie prea multă aderenţă în trafic. A1,autostrada reparată de dânsa, în celălalt mandat, s-a făcut sul când a pusfrână un camion cu cauciucuri de iarnă.

Desigur, eane-a vrut binele, doar regimul din care face parte se poartă cu româniigrijuliu ca un copil în putere cu părinţii săi ajunşi la vârsta Alzheimerului. Aşacrede ea. În realitate, părinţii sunt ca indienii Pană de Şoim, care nu şi-au dorit aşa un copil. De aceeal-au şi botezat... Pană de Cauciuc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz