2019-08-23 08:33

Cum vor influenţa audienţa stenogramele din dosarele lui Vîntu

 |  20:06
Cum vor influenţa audienţa stenogramele din dosarele lui Vîntu

Cui foloseşte publicarea stenogramelor din dosarul Vîntu?Paradoxal, chiar mogulului. Niciodată nu s-au difuzat atâtea mesaje antiprezidenţiale în publicaţiilededicate fanilor portocalii. Desigur, nucleul dur nu-l va părăsi pe eroul de laCotroceni, dar mulţi alţii au avut ocazia să îşi reamintească de palatelefiicelor, de controalele dirijate politic sau poate de ceuaşismul târziu, cândse vorbea cifrat la telefon.

Relevanţa juridică a înregistrărilor este nulă, ca urmarenici justiţia nu câştigă. De fapt,această ingerinţă în viaţa privată nu poate decât să crească neîncredereaoamenilor cu creier faţă de organele de aplicare a legii. Ceilaţi, oricum,reacţionează emoţional, sau, ca să-l citez pe Vîntu, ca nişte „imbecili”.

Cei care câştigă de pe urma regimului Băsescu s-ar puteabucura, odată ce stenogramele discreditează, cred ei, jurnaliştii unui post deteleviziune critic la adresa puterii.

Rezultatul nu justifică efortul. Cei care speră că lumea,odată vărsate turnătoriile în presă, va umbla la telecomandă, se înşală. Celmai bun argument e chiar Traian Băsescu. Chiar credeţi că publicul nu ştia că afost, ani buni, un demnitar din sistem? Că era mulţumit de performanţa sa caprimar general? Că nu aflase refuzul său de a construi autostrăzi, de CFR, saude Flotă? Toate s-au făcut uitate fiindcă oamenii voiau să se răzbune pepoliticienii tranziţiei. Electoratul s-a folosit de Băsescu şi nu a contat cumarată şi cum vorbeşte, atâta vreme cât îl buşea pe Tăriceanu şi mătura pe joscu Bogdan Olteanu. Când au constatat că Băsescu i-a buşit şi pe ei, oameniil-au părăsit într-o singură zi.

Publicul se uită şi se va uita la Realitatea, fiindcă arenevoie de o alternativă la televiziunile care omagiază regimul BăBoc, nufiindcă ar conta cum vorbeşte şi ce face Vîntu. Momentan, 90 la sută dintretelespectatori sunt de părere că ţara merge într-o direcţie greşită. Nici în2000 nu au contat „dezvăluiri” cum ar fi Costea sau „Firul roşu”, îndreptateîmpotriva lui Ion Iliescu, pentru că românii aveau nevoie de acesta ca să-iscape de haosul cederist. În acest sens, cred că Vîntu ar avea o cotăelectorală mai mare decât Dan Diaconescu, pentru că mesajul anti-Băsescurezultat din stenograme bate orice declaraţie a micului mogulaş OTV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-10Parerea ta...

ONEATA
20 Oct 2010

ONEATA
20 Oct 2010

Valcule,ai spus si tu saru' mana pentru masa lui Vantu?Ce m..e cu hidrantul,vorba mogulului,o sa luati,tonomatelor!
SILE
20 Oct 2010

Am o singura intrebare: Cit public are Realitatea? Si ar mai fi una: ce legitimitate are un parlament ales de 40% din cetatenii cu drept de vot? O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray