2020-04-10 02:56

Curtea Constituţională, un nou verdict privind fraudarea alegerilor din 2009

 |  20:00

La Curtea Constituţională nu se judecă doar fraudarea votului pentru Legea pensiilor.Tehnic vorbind, s-ar putea ca judecătorii CC să evite o pronunţare asupramodului în care a numărat parlamentarii Roberta Anastase, asistată de către deontologulSever Voinescu. C-o fi, c-o păţi, că nu ştiu ce articol, coroborat cu... bla,bla, bla. Pentru marele public, toatechiţibuşurile avocăţeşti nu au nici o relevanţă. Dacă legea trece, când toatăţara a văzut sala goală, puţina credibilitate a judecătorilor Curţii se ducedracului. Ori, această instituţie a validat alegerile din decembrie 2009.Atunci, era imposibil ca alegătorul de rând să aibă o imagine de ansambluasupra votului. Sondajele de opinie erau la limită, numărătorile paralele aveauculoare politică, Opoziţia a denunţat numeroase fraude, pornind de la votulmultiplu până la schimbarea proceselor verbale, pe drumul din comună încapitala de judeţ.

Curtea Constituţională a tranşat disputa, girând cu autoritatea sa morală onumărătoare voturilor asupra căreia publicul nu avea nici un control. Ei bine,votul din Camera Deputaţilor s-a desfăşurat sub lumina reflectoarelor, filmatde câteva televiziuni. Poţi spune omuluică nu a văzut bine? Doar dacă te cheamă Boc şi ai decis că nu există cozi laghişee. În cazul premierului, care nu este ales, ci numit, nu contează. RegimulBăsescu se bazează însă pe legitimitatea preşedintelui. Opoziţia nu aveadovezi, până acum. O sfidare a simţului comun, de către CC, ar consolida teoria fraudei din 2009, înrândul alegătorilor.

Dincolo de textele de lege şi de interpretarea acestora, CurteaConstituţională este un organism numit politic. Respingerea Legii Anastase arconsolida reputaţia instituţiei (care mai are bătălii de purtat pentru regimulBăsescu, în perspectiva suspendării) şi l-ar extrage din ochiul ciclonului pe preşedinte, care nu mai trebuie să ia nicio decizie. Ar pune punct scandalului, minimalizând pagubele. Din păcate,respingerea legii înseamnă sacrificarea Robertei. Plângerea penală depusă penumele ei capătă greutate dacă judecătorii Curţii resping legea, iar o demisiede onoare s-ar cam impune.

Opoziţia câştigă în ambele variante,aşa că nu m-ar mira dacă, trăgând linie şi adunând influenţele politice,judecătorilor le vor ieşi 160 de voturi la 80 de parlamentari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-22Parerea ta...

LAZAR
29 Sep 2010

,,Opozi?ia a denun?at numeroase fraude, pornind de la votul multiplu pân? la schimbarea p.v. pe drumul din comun? în capitala de jude?". Pe ce te bazezi bai felcere cand faci o astfel de afirmatie. Eu am fost membru in comisia de votare din partea PSD iar la terminarea votuli am primit fiecare membru cate o copie de pe procesul verbal. Am verificat rezultatele finale validate de CC si am constatat ca nu exista nici o dif. cu cele din copia p v din sectiamea. Esti obsedat de Basescu ,
ONEATA
29 Sep 2010

Bombonel a fost chemat ieri,28 septembrie,la Tribunal pentru fapte de coruptie?
RARES
29 Sep 2010

Oneata, vorba lui Dabija ma-ar face sa ma gandesc la Ridzi, dar renunt pentru ca nu are legatura cu acest articol. Ce ma incanta este ca aflu acum ditr-o postare ca un reprezentant din partea PSD la alegerile trecute este un infocat sustinator al lui Basescu si constat cu incantare ca este adevarata zicala cu "lupul pazinc la oi"! Singurul citat care-mi vine acum in minte este "Un regat cladit prin nedreptate nu rezista mult".(Seneca) A avut dreptate?
SILE
30 Sep 2010

Cea mai mare frauda este insa actualul cotet legislativ cu care am fost procopsiti dupa 1989. Avem o constitutie gaunoasa, schweizer, mai mult gaura decit brinza- Iosif Boda.Insasi parlamentul este o frauda, votat doar de 40% din electorat dupa o lege in contradictie cu ce au votat oamenii la referendum. Asa ca intreg rationamentul d-lui Vilcu e cladit pe nisip.O zi buna!
DETECTIV
30 Sep 2010

HAI LA REFEREDUM SA DAM AFARA DIN PARLAMENT REPREZENTANTII PDL,UDMR,UNPR...ASTFEL VOM DEPASII PLANUL LA NUMARUL DE DEPUTATI EXCLUSI !,....MAI MULT DECAT ISI DOREA TOVARASUL "JAVRA ORDINARA"!...INCHEI CU UN HAHAIT BINECUNOSCUT !HA ! HA!
DETECTIV
30 Sep 2010

....ASA NU MAI VA AVEA CINE SA NUMERE GRESIT !...HA ! HA!
PSD-ISTUL
30 Sep 2010

DA HAI LA VOT SI SA DAM AFARA PSD SI PNL DIN PARLAMENT.....DA O OK ! PONTA SI ANTONESCU= JAVRA...!! E BINE DE FAPTA ATAT POT....NU JAVRE JEVRUTE...CA NUMAI LATRA IN REST...PUN PE ALTI SA LE FACA TREABA, SUNT SI LASI !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine