2019-11-18 06:39

Daea, oaia și câinele pierdut

 |  18:11
Daea, oaia și câinele pierdut

De mai bine de doi ani de zile, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a devenit vedeta internetului și a televiziunilor prin epitetele și comparațiile caraghioase pe care le debitează la fiecare ieșire publică.

Replicile și declarațiile acestuia ne-au reamintit de un personaj celebru în perioada postbelică, pe nume Romulus Zăroni, personaj vestit pentru agramatismul său, ministru al Agriculturii și Domeniilor, și apoi al Cooperației, în Guvernul Petru Groza,. Apogeul elucubrațiilor debitate de Daea a fost atins în timpul campaniei „Alege oaia”, începută în 2017. „Oaia este o statuie vie", „Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie" sau „Oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele", au fost poate cele mai virale perle debitate de Petre Daea.

Însă, de când a revenit ministru al Agriculturii în era Dragnea, Petre Daea a fost protagonistul unui eveniment de cascadorii râsului, sau bine de zis de râsu’-plânsu’. Prin 2003, pe când era secretar de stat la Ministerul Agriculturii, el s-a îndrăgostit de o subalternă căsătorită, cu aproape 20 de ani mai tânără decât el, venită din Moldova la direcția de Pescuit a ministerului. Ulterior, Daea s-a despărțit de soția cu care avea două fete și s-a recăsătorit cu doamna de la pescuit, pe care angajații ministerului au botezat-o madam Caras. Ca atare, Daea s-a mutat în căsuța acesteia de la Buftea. Aici, el și-a descoperit pasiunea pentru câini, prin intermediul tinerei consoarte și, astfel, în micuța ogradă a acestora, de la Buftea, se află acum vreo 15 câini de diferite rase, vârste  și mărimi. Dar, ca să mai reducă numărul patrupedelor, Daea a decis, prin vara lui 2017, să trimită un exemplar de rasă și la casa sa părintească din Sistești - Mehedinți. Astfel, niște băieți de încredere de prin apropierea Capitalei au primit misiunea să ducă respectivul câine, cu o mașină mica, la Mehedinți. Toate bune și frumoase până în apropiere de Slatina, când, la un popas, câinele a fugit de sub escorta celor doi cerberi ai lui Daea. Au căutat în stânga, în dreaptă, prin împrejurimi, dar câinele lui Daea intrase parcă în pământ. Au fost alertate autoritățile locale de la structurile deconcentrate ale Ministerului Agriculturii, din județul Olt, dar nici urmă de câine. A fost o nebunie totală, mai ales atunci când Daea a aflat, dar nebunia a atins apogeul când a auzit madam Caras. Țipete, urlete, amenințări, dar câinele nu era pe nicăieri. După mai bine de o jumătate de zi, în care practic au alergat după câine mai mulți kilometri decât distanța de la București la Sisești, s-a renunțat la căutări și, astfel, nici până azi nu se știe pe unde a ajuns câinele lui Daea. În schimb, cei doi „cărăuși” ai câinelui de la Buftea au intrat pentru totdeauna în dizgrația ministrului Agriculturii, dar mai ales a doamnei Caras. Și cam așa a rămas urmașul lui Zăroni fără câinele de rasă, pierdut prin Olt.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți
17 Sep 2018
Alege oaia...din Noua Zeelandă! Nu se știe încă ce impact a avut în rândul crescătorilor de ovine campania agresivă de anul trecut a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, „Alege oaia!”, și nici care au fost dimensiunile acesteia. Dar, ultimele date furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) scot în evidența o situație incredibilă: România a importat, în 2017, carne de oaie de 3,5 milioane de euro, pe rafturile magazinelor de la noi regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17
07 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray