2020-05-25 14:44

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni

 |  15:49
Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni

Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți.

În total, până la ora actuală au fost sacrificați peste 233.000 de porci afectați de boală, de la data confirmării prezenței virusului în țara noastră,pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu Mare. Dar, cu toate acestea, pe zi ce trece se constată că autoritățile române  sunt cei mai reprezentativi urmași ai celebrului Romulus Zăroni, un personaj vestit din vremea guvernului Petru Groza - ajuns ministru al Agriculturii și Domeniilor, apoi al Cooperației -, vestit pentru agramatismul său. Zăroni a fost un țăran cu șapte clase, din Nădăștia de Sus, județul Hunedoara, iar cei care l-au cunoscut vorbeau despre el ca despre un gospodar, cam limitat la minte și ajuns subiect de bancuri din cauza gafelor monumentale pe care le-a făcut. Gafele l-au făcut un soi de precursor al lui Bulă. Astăzi, însă, de departe, copia fidelă a lui Zăroni este ministrul Agriculturii, Petre Daea. Dar, gafele, prostia și amatorismul noului Z[roni, inventat de Liviu Dragnea, l-a adus pe țăranul român în pragul disperării. Zeci de mii de porci din gospodăriile țăranilor au fost îngropați sau incinerați ca urmare a suspiciunilor de pestă porcină, pentru că în majoritatea localităților unde godacii au fost sacrificați nu a existat confirmarea oficiala a virusului, ci doar suspiciuni. Daea-Zăroni aruncă vina pe fostul premier Dacian Cioloș și pe SRI, pe motiv că nu a informat la timp. Că nici Cioloș n-a făcut nimic împotriva combaterii pestei porcine este cert și nu este loc de comentariu. Numai că, Cioloș în 2017 nu mai era premier, iar ultimul avertisment sever al Comisiei Europene privind apariția pestei porcine a fost în februarie 2017, când Petre Daea era ministrul Agriculturii, iar ANSVSA era condusă, ca și acum, de Geronimo Brănescu, subordonatul lui Daea-Zăroni. Prima confirmare oficială a prezenței virusului în țara noastră a fost în 31 iulie 2017, însă Daea alerga prin țară în campania “Alege oaia”, fără să miște un pai pentru salvarea porcilor. După ce SRI a dezvăluit că a transmis 132 de informări pe tema pestei porcine, din 2016 încoace, ministrul Agriculturii a dat vina pe Cioloș, uitând că și el a beneficiat de numeroase informări de la SRI despre acest virus. Dar el o ținea cu oaia pe coclauri, deși știa foarte bine că virusul pestei porcine africane face ravagii. În 2016, când deja existau avertizări clare de la UE și SRI, Daea, ca membru în Comisia de Agricultura a Camerei Deputaților, îi înfiera cu mânie proletară pe cei aflați la guvernare și deplângea soarta țăranului român care care riscă să rămână fără porcul din gospodărie, din cauza pestei porcine. Când a ajuns ministru Agriculturii, iar pesta porcină a cuprins o treime din România, Daea a uitat de țăranul român, nefiind în stare să raspundă clar la problemele grave generate de acest virus.

Câtă demagogie! Cât fariseism! Mai mult, el a demonstrat că stă preș în fața oficialilor europeni, alimentând astfel, indirect, ipoteza că țăranul român nu trebuie să mai crească porcul în propria gopodărie.  Întrebat dacă Guvernul va interzice creșterea porcilor în gospodării, pentru a evita răspandirea pestei porcine africane în România, ministrul Agriculturii a răspuns: „Sigur că nu interzicem creșterea porcului, dar creșterea se va face în condiții sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții, în condiții de biosecuritate ridicată, ca să ne protejăm de această molimă și de altele”. Practic, Daea-Zăroni a răspuns, indirect, la mesajul subliminal, dar ferm, transmis săptămâna trecută de comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, care a precizat că 75% din porcii crescuți în gospodării în Uniunea Europeană sunt în România. Altfel spus, din cei circa 4.000.000 de porci crescuți anual în România, vreo 3.000.000 sunt crescuți în gospodăriile țărănești. Adică, cam mulți porci crescuți de țărani, ceea ce nu este în regulă, și, ca atare, trebuie ca țăranul român să consume de Crăciun mai puțin șorici, slană sau cârnați de la porcul crescut de el în gospodărie.

Ceaușescu a plătit o parte din datoria externă a țării, de peste 10 miliarde de dolari, cu bani încasați din exportul cărnii de porc, dar, în 1989, în România se creșteau 11,5 milioane de porci. Cum să înțeleagă Daea-Zăroni, din buricul Capitalei, drama țăranului român care-și vede luat cu japca porcul din ogradă, ca pe vremea invadatorilor? Doar că, acum se respectă întocmai scenariul gripei aviare din 2006, când, din același loc, adică de la Ministerul Agriculturii, „pădurarul” Gheorghe Flutur a isterizat întreaga țara și a golit curțile țăranilor de orătănii, mai ceva decât vulpile și hoții de găini, pe motiv că a apărut gripa aviară. Nici până azi nu se știe dacă a fost sau nu gripă aviară, dar artizanii isteriei aviare au fost și sunt și azi pe cai mari. Practic, atunci Flutur a combătut gripa aviară cu găinării legislative și financiare, iar azi Daea- Zaroni combate pesta porcină și cu  porcării administrative și financiare. Dar, atât găinăriile aviare ale lui Flutur, cât și  porcăriile pestei porcine africane ale lui Daea, au drept țintă țăranul, iar rezultatul se  vede de pe Lună: distrugerea gospodăriei țărănești. Zăroni s-ar răsuci mormânt dacă ar fi văzut ce a făcut Flutur și ce face astăzi Daea! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine