2020-07-04 00:17

Damigeana de anti-Prună

 |  20:28

Răzvan Mateo Mateescu

S-a amânat votul pe o moțiune depusă electoral, de PSD împotriva Ralucăi Prună, ministru al Justiției pentru înaintea votului final ședința a fost suspendată din cauza prezenței scăzute. Inițiatorii și aliații, cei de la PSD și, respectiv, ALDE s-au supărat tot ei, că nu au avut destui parlamentari prezenți ca să asigure cvorumul.

I-au acuzat pe liberali că nu au vrut să participe și din cauza lor s-a suspendat ședința. Dar nu pentru că era vorba despre Prună, ci, vezi doamne, că nu s-au mai putut vota alte legi „așteptate de mii de oameni”, cum ar fi Legea conversiei creditelor în valută la crusul valutar istoric, sau „toți copiii și părinții”, care, a zis Dragnea, care o așteptau pe cea care declară ziua de 1 iunie ca fiind liberă. Mari urgențe. Păi oricând se vor vota, ele se aplică tot de la data prevăzută. Dar sforăielile electorale sunt mai importante.

Gorghiu a replicat ceva mai târziu că liberalii erau prezenți ca să voteze aceste legi, deși nu ar fi votat moțiunea, dar PSD a ales să suspende ședința.

Revenind la „dezbaterea” moțiunii, aceasta a fost un șir de declarații la fel de electorale, parcă sub sloganul „Dați în ministrul Justiției!”. Prună nu a putut să ajungă. A fost vreme proastă, avionul cu care trebuia săse întoarcă de pe unde e nu a putut pleca la timp, a întârziat și nu a mai ajuns. Ghinion. Sau noroc pentru PSD și ALDE, care s-au întrecut în atacuri.

Nivelul discursul parlamentar a fost de la jos la foarte jos. Ironii, miștocăreli. O deputată de la ALDE, de la înălțimea rolului ei în democrația românească, a numit „tupeu de tehnocrat” faptul că nu a ajuns Prună la dezbaterea unei moțiuni așa de importante pentru țară. Cătăniciu o cheamă pe doamna cu înaltă ținută.

Și uite că aliații, PSD și ALDE, nu au reușit să își strângă oamenii ca să asigure cvorumul și să treacă moțiunea anti-Prună. Nu mai e Oprea să pună umărul cu UNPR și să rezolve impasul.

În fine, sunt și vești bune. CCR a declarat neconstituțională legea prin care parlamentarii nu mai erau incriminați că și-au angajat rudele la birourile parlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz