2020-06-05 23:21

De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită

 |  13:45
De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită

De câțiva ani buni, nu a fost săptămână la noi în care să nu explodeze câte un scandal de corupție sau legat de problemele din justiție, în special despre protocoalele secrete și legalitatea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Însă, foarte puțin s-a vorbit și se vorbește despre recuperarea prejudiciului rezultat din actele de corupție. De ce? Pentru că majoritatea politicienilor români nu doresc și nici nu vor așa ceva. E simplu ca bună ziua. Dar, la sfârșitul lunii trecute, Arabia Saudită a făcut un anunț incredibil, care a trecut cam neobservat pentru opinia publică din țara noastră și nu numai. Parchetul saudit a anunțat încheierea spectaculoasei operațiuni în luptă împotriva corupției lansate în noiembrie 2017, la inițiativa prințului Mohammed bin Salman, moștenitorul tronului și omul cel mai puternic al regatului. Rezultatul final a fost unul incredibil: 381 de demnitari și membri ai elitei politice sau mediilor de afaceri au fost interpelați sau convocați, unii în calitate de martori, iar în urma soluționării pe cale amiabilă au fost încheiate negocieri cu 87 dintre ei, ceea ce a permis recuperarea a circa 93 de miliarde de euro. Practic, în 15 luni de zile, autoritățiile saudite au recuperat prin această campanie anticorupție acestă sumă fabuloasă. Incredibil, dar adevărat! În primele trei luni ale operațiunii, suspecții - între care se află prințul Walid bin Talal, investitor de top pe plan mondial -, fost reținuți în Hotelul Ritz Carlton din Riad. Unii critici ai prințului Mohammed bin Salman, cunoscut și ca „MBS”, l-au acuzat că a luat ostatice elitele pentru a cere răscumpărări, denunțând o demonstrație de forță. Dar, Mohammed bin Salman a justificat această campanie drept o “terapie de șoc” în cadrul reformelor destinate să dezvolte și să diversifice economia regatului. Mai mult, după anunțul încheierii campaniei anticorupție de 15 luni, prințul moștenitor Mohammed bin Salman a declarat că lupta împotriva corupției, lansată în 2017, va fi continuată de Nazaha, un birou care va monitoriza cheltuielile publice și care va face parte din Biroul de Audit General. Ca atare, mesajul prințului saudit a fost cât se poate de clar: lupta împotrivă corupției va continua. De ce nu se aplică și la noi o asemenea “terapie de șoc”?  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-18Parerea ta...

CE TARE!
07 Feb 2019

LA NOI NU SE VREA, PENTRU CĂ TOȚI S-AU SPURCAT LA BANI, ÎN AFACERI CU STATUL SPRE VÂNZAREA LUI, NUMAI DACĂ LE PICĂ UN PARANDĂRĂT BABAN...ÎN FAVOAREA INFRACTORULUI NEGOCIATOR (DE LA NOI...) ȘI SPRE BENEFICIUL PE TERMEN LUNG A STRĂINULUI/STRĂINILOR CARE BAT PALMA CU ĂȘTIA DE SE ÎMBRACĂ ÎN COSTUME NAȚIONALE ȘI INTRĂ ÎN HORA UNIRII CU PROȘTII CARE I-AU VOTAT CU ÎNCREDERE DE VITĂ!
PERSONAL,
07 Feb 2019

MĂ ÎNGROZEȘTE CEEA CE AM REALIZAT DE ACUM CÂȚIVA ANI = NU EXISTĂ JUSTIȚIE DECÂT PENTRU CĂȚEI, NU ȘI PENTRU EI, LEGILE AU FOST FĂCUTE APARENT CORECT, MODIFICATE APOI DUPĂ BUNUL PLAC SAU...SECRETIZATE CA SĂ NU-I MAI DOARĂ CAPUL CU/PRIN MODIFICĂRI DE TOT FELUL...ACUM, LE FAC DIRECT STRÂMBE, PE INVERS!
OFTICA MEA
07 Feb 2019

ESTE CĂ ARMATA E ANCHILOZATĂ SAU STRIVITĂ PE GRUMAZ DE BOCANCUL TICĂLOS AL POLITICULUI, PENTRU CĂ ȘEFII PROPUȘI, FIE SUNT PROMOVAȚI DUPĂ ABSOLVIREA ACADEMIE SECURISTE DE ”APĂRARE” PERSONALĂ, NU NAȚIONALĂ ȘI TĂVĂLIȚI PRIN PRAF DE STELE, UMBLÂND TRUFAȘ CA NIȘTE PINTENAȚI CE LE-AR STA MAI BINE VĂLURIND ÎN CLOCOT DE CIORBĂ SAU OSTROPEL, NU CONDUCĂTORI DE CARTON, FIE SUNT ALEȘI DINTRE CEI CARE ACCEPTĂ SĂ FACĂ DOAR FIGURAȚIE...CA MADAME DĂNCILĂ!
AR VREA LA NOI
07 Feb 2019

Parchetul să aibă o INTRARE în forță în ăștia? Pe cine ar trebui să se bazeze? eu zic că pe Armată și pe Servicii! Dar, și din Armată, și din Servicii se află și în politică ”ACOPERIȚI”, și-atunci?!
STIMABILE!
07 Feb 2019

Ar trebui împânzit articolul pe la toate ziarele! ESTE O IDEE GENIALĂ DE A RECUPERA BANII FURAȚI DE LA NOI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine