2020-02-28 19:03

De la Ponta la Oprea. De la Oprea la Piedone

 |  23:15

Robert Veress

Am făcut greva foamei și a setei trei zile, pentru ca vicepremierul-ministru de Interne Gabriel Oprea să plece, fiindcă a dovedit lipsă de umanitate, părăsindu-și „camaradul” la locul accidentului din 20 octombrie, în urma căruia polițistul Bogdan Cosmin Gigină și-a pierdut viața. Am explicat că, acceptând așa ceva, permitem degradarea pe mai departe a societății. Mulți au ridicat din umeri, neînțelegând: „Îți riști viața pentru un politician. Pleacă ăsta, vine altul, poate și mai rău ca el!”.

Am renunțat la protest fiindcă, în urma boicotului mass-media de largă audiență, prea puțini dintre cei care ar fi fost interesați au aflat de protestul meu și l-au susținut, adăugându-și numele în caietul de semnături prin care solicităm demiterea lui Oprea - despre demisie nemaifiind vorba.

Au trecut doar două zile și s-a petrecut cea mai mare catastrofă post-decembristă, având cauze sistemice ce nu pot fi atacate și îndepărtate cât timp „la butoane” sunt personaje de tipul Gabriel Oprea. Cristian Popescu Piedone, unul dintre principalii responsabili ai catastrofei din seara de vineri, 30 octombrie, semnatar al Autorizației de funcționare a clubului Colectiv, este, s-ar zice deloc întâmplător, coleg de partid cu Oprea. Cine se aseamănă, se adună. Și exact ca Oprea, Piedone se degrevează de orice responsabilitate, susținând că e acoperit de avize ale altor autorități și de verificări efectuate de subordonați. Toată lumea poate fi vinovată, el e curat ca lacrima.

Într-o țară normală, Victor Ponta ar fi demisionat când împotrivă-i s-a declanșat urmărirea penală, darămite când a fost trimis în judecată.

Într-o țară normală, Gabriel Oprea ar fi demisionat dacă nu din considerente de ordin moral (motivul pe care l-am invocat mai sus), cel puțin pentru a nu se afla în incompatibilitate: este șeful polițiștilor - martori în dosarul care îl privește, întocmit de procurori în urma accidentului. Dar cum Ponta nu a demisionat nici când a fost trimis în judecată, nici el nu o va face.

Într-o țară normală, Piedone ar fi demisionat înainte ca jurnaliștii să mai apuce să-i adreseze o întrebare referitoare la responsabilitatea sa în cazul „Colectiv”. Dar cum nici șeful său direct pe linie de partid nu catadicsește să înceteze abuzul de putere, el de ce ar face-o?!

Închei cu verdictul proiectantei Gabriela Funețan: „Vom plânge, vom compătimi familiile și vom ține doliu național. Se va deschide o anchetă în urma căreia va fi găsit vinovat doar patronul care a considerat normativele antiincendiu ca fiind opționale. Probabil pentru ca poporul să vadă că autoritățile muncesc, normativele antiincendiu vor fi înăsprite. În realitate, nu doar patronul e vinovat: autoritățile se mulțumesc să înnebunească proiectanții ca să fie totul bine «pe hârtie», dar nu fac niciodată nimic pentru ca și în realitate să fie lucrurile cum trebuie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-03

In legatura cu acest articol...

Cauzele Catastrofei din Colectiv. Lanțul slăbiciunilor

Iadul din club Colectiv. Cum au murit 30 de tineri şi peste 150 au fost răniţi

Cele mai cutremurătoare accidente şi calamităţi din România modernă. Istoria dezastrelor

Solidaritate după tragedia de la clubul Colectiv

Cluburile morții în lume. O cronologie terifiantă de tragedii din care nu s-a învățat nimic

Condoleanţe din toată lumea. Presa internaţională a acoperit pe larg tragedia de la club Colectiv

Maeştrii scenariilor conspirative

Șansa Gigină

Poliţistul Bogdan Gigină a murit. Cine e vinovat
Parerea ta...

BRAVO!
02 Noi 2015

Mă bucur c-ați renunțat la protest! Bine c-ați avut discernământul dat de conștiința pe care cei menționați n-o mai au demult...de a renunța, fiindcă RĂUL GENERALIZAT din pricina groparilor politici ”români” atinge pe fiecare, d-aia nu se mai reacționează la așa formă de protest pt.că mulți SE SINUCID în fiecare zi pe interior, arzându-i în suflet ca un cariu neputința de a-i înfrunta pe porcii din politică (grași, oripilant de bogați, de necercetați ca lumea de DNA ori băgați pt.ani grei în pușcărie pt.c-au furat, devalizat țara asta); de ce? pt.că au familii în spate, copii de crescut/întreținut, servicii plătite prost și din ce în ce mai puține...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine