2020-02-24 08:14

De ce costă mult mitingul pentru dărâmarea guvernului BăBoc

 |  19:58
De ce costă mult mitingul pentru dărâmarea guvernului BăBoc

Ultimul cap de pod deţinut de armata de ocupaţiepedelistă în bătălia pentru Palatul Victoria îl reprezintă mitul destabilizăriipolitice. În plină criză economică, spun propagandiştii Guvernului Băsescu-Boc,nu ne trebuie şi o criză politică. Astfel, se face apel la electoratul dispussă sacrifice orice pentru stabilitate. Adică la întreprinzătorii privaţi şi la„gulerele albe” din aceste firme, care acceptă şi un mediu economic ostil, dacăe predictibil. Nu e mult, dar orice procent e util pentru a justifica agăţareade scaunele ministeriale.

Ca să vedem câtă dreptate au, să ne gândim ce s-ar fiîntâmplat dacă Boc ar fi căzut la moţiune. Ce măsuri economice vitale pentruţară s-au luat în aceste două luni, în care se puteau organiza alegerianticipate?

Marele act administrativ a fost impozitarea DDA şi PFA,respectiv coada de la ghişee, care nu există prin ordin verbal al premierului. Şi,Legea Anastase, a pensiilor votate prin numărare din doi în doi.

Agenţii economici n-ar fi suferit nici o secundă dacă Bocnu mai putea emite ordonanţe şi se limita la a gestiona treburile curente ale Guvernului.Dimpotrivă.

Anticipatele, soluţia democratică de eliminare atensiunilor sociale, au costuri mai mici decât confruntările de stradă. Dinpăcate, până când nu se va inventa un câine care să plece de bunăvoie din uşamăcelăriei, acestea reprezintă singura opţiune a celor care s-au săturat deBăBoc.

La minus 85 la sută, capital de încredere, te-ai aşteptasă nu fie nevoie decât de un singur pichet, cu 100 de sindicalişti, pentru cavreo două-trei sute de mii de oameni să vină şi să-l bage pe Boc acolo unde i-atrimis el însuşi: în şomaj!

Or, sindicatele se tem că va fi nevoie de o amplăorganizare pentru a reuşi să strângă zece mii de oameni în Piaţa Victoriei. Ceînseamnă organizarea? Închirierea, pe bani grei, a sute de autobuze cu care să aduneprotestatari din toate colţurile ţării. Culmea, Capitala a dat semnalulschimbării, refuzând ofertele portocalii de la ultimele două alegeri. Să fie acummulţumiţi bucureştenii sau sunt doar comozi? De răspunsul lor depinde soartafiecărui român în următorii trei ani. Strategia fiscală 2010-2013 aratăintenţia haiducilor lui Boc: luăm totul de la săraci ca să dăm comenzi de stat bogaţilorcu care facem afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

PINTEA
20 Sep 2010

Stiu ca mincinosii nu au viata lunga.Sper sa aveti aceiasi soarta.Nu credeam ca mincinosii din presa de azi sa-i intreaca cu mult pe mincinosii din presa comunista.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine