2020-05-31 21:10

De ce s-a autodenunţat Dan Fătuloiu?

 |  18:51
De ce s-a autodenunţat Dan Fătuloiu?

După o săptămână încare scandalurile din Poliţie au ţinut prima pagină a ziarelor, au urmat celepatru arestări pe care le ştiţi deja, în urma flagrantului de la Ministerul deInterne. Are vreo legătură crima din cafeneaua de la Piatra Neamţ cu afirmaţiileacuzatoare aduse de Traian Băsescu la adresa unor şefi din judeţe? Cu anunţurilerepetate ale chestorului Dan Fătuloiu, potrivit cărora va demite zece comandanţide inspectorate? Cu ieşirea prostească a lui Şoric prin care a reuşit săcertifice legăturile sale cu membri ai lumii interlope şi să arunce o pată peobrazul Poliţiei Române?

Asistăm desigur la obătălie în cadrul Ministerului de Interne (acceptată, după cum lesne se poateobserva, de Traian Igaş, înlocuitorul lui Vasile Blaga) asta însemnând că suntcel puţin două tabere care se războiesc, fiecare încercând să-şi elimineadversarul. Toate aceste situaţii bizare nu fac altceva decât să întregească untablou a ceea ce s-ar putea numi restructurarea ori reforma Poliţiei.

ŞiArmata a fost supusă unei reorganizări la vârf, de fapt se voia (şi s-arealizat) înlocuirea unor generali cu alţii. Poate vă aduceţi aminte de măsurileluate imediat după furtul de arme de la Ciorogârla, când au fost demişi pe bandăşefi din Aviaţie, Direcţia de Contrainformaţii Militare, Poliţia Militară etc.

Practic, sunt oameni puşiîn funcţii care, indiferent de ministere, au servit în primul mandat al preşedintelui,iar acum trebuie să facă loc altora.

Revenind la frământărilede la Interne, nu trebuie să uităm nici de mitingul poliţiştilor din 24septembrie. Nu atât aruncarea chipiilor spre Palatul Cotroceni, cât mai ales lozinca- devenită deja celebră - strigată de oamenii legii l-au făcut pe preşedinte să-ilege pe poliţişti de clanurile mafiote. Cât despre flagrantul de vinerirealizat cu succes de procurorii DNA, încă nu se poate spune dacă i-a servitsau nu secretarului de stat Dan Fătuloiu. Dacă listei cu şefii din Poliţie cevor fi demişi îi va urma şi el, vom înţelege că scenariul pe care l-a conceputcu procurorii DNA în ziua de 10 august (când s-a autodenunţat) era, de fapt, oparte dintr-un alt scenariu, mai amplu. Şi că şi el, şi omul de afaceri CătălinChelu nu au fost decât nişte bieţi pioni. Asta dacă, evident, nu fusese înregistratde o altă structură înainte ca el şi fiul său se autodenunţe. N-ar fi exclus să-ifi şoptit cineva că pe numele său existau convorbiri incriminatoare şi de aceeasă se fi confesat procurorilor. Să fie cazul “Chelu&Co.”doar vârfulaisbergului?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

ZIGZAG
21 Noi 2010

ciudat..in romania daca ajunge un demnitar sa se autodenunte este mai grav decat daca ar fi luat mita:)) oare se dorea mituirea lui in timp ce ar fi fost filmat de operatorii unei anumite televiziuni ..si apoi santaja a la carte?:)) chiar ..de ce nu ne scrii cine e chelu.daca are vreun smen cu vantu sau nu daca e om bun sau rau etc.si dc nu citesti romania libera?gaseai acolo multe raspunsuri:)
A1A1A2
22 Noi 2010

din toata povestea asta cu final imprevizibil, am retinut spusele lui Igas: "In Romania sunt putini oameni de onoare". este concluzia sa dupa nici doua luni la Interne. poate dezvoltati subiectul doamna Lidia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine