2020-02-21 21:15

Deci… e clar!

 |  18:49

Valentina Grigore

Este clar că românii din străinătate nu vor putea vota (din nou) la alegerile prezidenţiale. Aşa-zisa demisie a lui Corlăţean a fost doar o perdea de fum. Probabil mai-marii partidului i-au promis un post călduţ după alegerile la care nu vor putea vota o bună parte din cei potrivnici regimului Ponta.

Este clar că nici studenţii nu vor vota. Hai să fim serioşi, cine se duce la vot când are vacanţă de câteva zile în plină sesiune de testări? Toată aiureala asta cu „să lăsăm studenţii să se ducă acasă să voteze” nu este altceva decât o altă bătaie de joc marca Ponta.

Este clar că Meleşcanu, candidatul intrat pe ultima sută de metri în cursa prezidenţială, care a plătit postul de ministru de Externe cu voturile celor 1% dintre românii care i-au acordat încredere, nu are nici un interes să rezolve problema votului din străinătate. Pentru el totul este clar că nu este clar: nu se vor înfiinţa mai multe secţii de votare în străinătate.

Este clar că pe Ponta îl doare în cot de sutele de mii de români care au protestat weekendul trecut cerând să le fie respectat dreptul constituţional de a vota.

Dar ştiţi ce este şi mai clar? Miza acestui vot. Vă daţi seama că dacă pică Ponta&company, toţi baronii PSD-işti şi toate lichelele care stau prin puşcării sau în arest la domiciliu vor rămâne închişi pe viaţă, iar averile adunate în atâţia ani de furt şi ilegalităţi vor ajunge pe mâna altora. Se duc pe apa sâmbetei şi partid, şi Ponta, şi baroni.

Acum depinde doar de românii de pretutindeni în ce ţară vor să trăiască în continuare. Într-o ţară din care mulţi au fugit sătui de atâtea neajunsuri, de insecuritatea traiului de mâine, sau într-o ţară care se străduie să le asigure condiţii decente de viaţă locuitorilor săi. Vor o ţară în care studenţii de azi să aibă mâine un loc de muncă decent, nu să se angajeze ca vânzători la butic pe un salariu de mizerie după ce şi-au tocit coatele pe băncile facultăţii?

Dacă îi întrebăm pe românii lui Ponta, adică cei 40,33% care l-au votat (exact atâţia câţi trăiesc la pragul sărăciei ajutaţi de pomenile pe care le aruncă premierul când are nevoie de prostime), probabil pe ei nu îi interesează prea mult viitorul.

Dar pe noi, restul? 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-13Parerea ta...

ATENT
12 Noi 2014

sincer, asteptam mai mult de la un editorial. Eu cred ca inversunarea pt vot va fi imensa in diaspora. Scuze, nu savurez editorialul, e facut bla "hai sa fie". Aveti ziaristi dotati
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine