2020-01-21 02:05

Derdelușurile Ioanei Bran

 |  15:06
Derdelușurile Ioanei Bran

“Voi fi un ministru care va aduce oamenii langă oameni. Sunt un ministru tânăr și știu că tinerii sunt o resursă importantă a fiecărei nații”, a scris pe 5 februarie ministrul Ioana Bran, pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului.

Dar până să aducă oamenii lângă oameni, ministrul Ioana Bran a fost prezentă, la sfârșitul lunii ianuarie, la Serbările Zăpezii de la Râșnov, unde au avut loc competiții de biatlon, sărituri cu schiurile și schi fond. În acele zile, Baza Olimpică pentru sporturile de iarnă de pe Valea Cărbunării, de la Râșnov, a fost luată cu asalt de către sportivi, antrenori și spectatori de toate vârstele. Una peste altă, atmosferă de competiție dar și de sărbătoare pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Când întrecerile de sărituri cu schiurile erau în plină desfășurare, ministrul Tineretului și Sportului a uimit pe cei din jurul său cu o afirmație incredibilă: ”Dacă avem aici două derdelușuri, de ce mai mergem să pregătim sportivii în Austria sau în altă țară?”. Cei care au auzit s-au frecat la ochii, s-au tras de urechi, s-au ciupit de nas... Nu le venea să creadă! Ioana Bran zâmbește cu subînțeles către cei de lângă ea și așteaptă un răspuns. Era superîncântată de constatarea sa. Rumoare, bâlbâieli, vociferări și într-un final cineva îi sugerează că “dacă nu poți să uimești lumea cu inteligența ta, zăpăcește-i pe toți cu tâmpeniile tale!”.  Se face liniște, nimeni nu mai vorbește, iar ministrul Tineretului și Sportului își da seamă de gafă și începe să butoneze în draci telefonul. Murphy ajunsese și la Râșnov, iar Ioana Bran devenise dintr-odată discipolul său prin “cugetarea” profundă cu derdelușurile. Practic, ministrul a ascultat de Murphy, căutând chiar să-l plagieze, adică “dacă nu te pricepi, măcar încurcă-i", iar „a greși este uman, dar pentru a încurca lucrurile complet îți trebuie un computer”!

Ioana Bran a insistat și a demonstrat că ține cont de vorbele lui Murphy, ea scriind pe 5 februarie 2018 că: “Tinerii și sportul sunt domenii vitale pentru o societate care dorește să fie cunoscută internațional și vrea să aibă generații capabile. Sportul de performanță și sportivii mondiali sunt mândria noastră națională, trebuie să investim în acest lucru și în tot ce inseamnă infrastructura sportivă, resursa umană, viitorii sportivi. Trebuie să construim un cadru prin care federațiile și cluburile sportive să-și recruteze viitoarele talente și nu în ultimul rând să le oferim sportivilor cele mai bune condiții de antrenament”. Oooppsss!  A descoperit apa caldă și roata! E și mai insistentă și prorocește: ”Prioritatea zero o reprezintă în acest moment implementarea cât mai rapidă a măsurilor și proiectelor din programul de guvernare. Rămân același om devotat oamenilor care indrăznesc să creadă în România! Același om devotat tinerilor din această țară și aspirațiilor lor”.

Aplauze frenetice și urale! George Pruteanu se răsucește în mormânt. În orice DEX se menționează că zero este definit ca fiind ”număr care, în numărătoare, reprezintă o cantitate vidă și care se indică prin cifra 0; nulă”. Dar, dacă tăceai, filosof rămâneai, așa că… rămâi doar ministrul Tineretului și Sportului care a descoperit „derdelușurile” de la Râșnov!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray