2020-04-06 16:20

Directorul de la Electrica - din autor, victimă

 |  19:25
Directorul de la Electrica - din autor, victimă

Ieri, cea mai tare ştire de presă a fostscandalul de şantaj sexual în care este vehiculat numele lui Corneliu Stan, ex-directorulgeneral de la Electrica. Totuşi, cazul în sine nu este nou, şantajistul fiinddeja trimis în judecată.

Pe scurt, Corneliu Stan, a făcut o plângerela DNA, pe 19 mai, prin care dezvăluia faptul că omul de afaceri din Galaţi,Chiriac Tonea, îl şantaja, ameninţându-l cu imagini compromiţătoare în schimbulunor sume de bani. Ca să îi închidă gura partenerului său de afaceri,directorul a plătit peste 900.000 de euro, în mai multe tranşe, ultima, de30.000 de euro, fiind cea din 1 iunie, când anchetatorii l-au prins în flagrantpe şantajist.

De altfel, luna trecută, odată cu prinderealui Tonea, s-au dat comunicate seci din partea DNA, iar “pe surse” s-a relatatdestul de amplu despre cum îşi făcea de cap fostul director. Coincidenţă saunu, ieri (când a avut loc primul termen) au apărut şi fragmente din discuţiileinterceptate de anchetatori purtate între cei doi protagonişti. Convorbirile aufost înregistrate de SRI încă din luna iunie a anului trecut când, practic,oficial nu exista nici un dosar înregistrat la DNA. De atunci se presupune că Stanşi Tonea au vorbit de mai multe ori la telefon, s-au şi întâlnit pentru cadenunţătorul să plătească sumele ce i se impuneau. Cu alte cuvinte, CorneliuStan era monitorizat pentru comiterea unor infracţiuni şi, indirect, s-a datpeste altele, din care rezulta că urmează să fie victimă. Se ştie că printre atribuţiileorganelor de urmărire penală se află şi aceea de a preîntâmpina săvârşirea defapte penale. Şi atunci, dacă ştiau că se comite o infracţiune (şantajul, înspeţă) de ce procurorii nu au intervenit? E ca şi cum doi indivizi se bat înstradă şi poliţistul asistă pasiv pe margine, aşteptând să vadă cine moareprimul. Oficial, nu se ştie cât a durat monitorizarea, dar presupunem căanchetatorii se amuzau copios atunci când Tonea îi mai aducea amintedirectorului de la Electrica de culorile de păr care i s-au perindat prin pat.

Oricum, suntem convinşi că directorul Stan şi-ardori să se ştie numai şi numai de escapadele amoroase, însă, e greu de crezut cădoar la asta s-au rezumat faptele sale, de “băiat deştept”.

P.S.: Corneliu Stan a fost numit în frunteaCompaniei Electrica în timpul Alianţei D.A. şi a rămas la conducere şi dupăretragerea PDL de la guvernare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

DETECTIV
14 Iul 2010

de aceea probabil toti smecherii din agentii cauta pe cai informale sa-si angajeze detectivi care sa le asigure protectia infomativa!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine