2020-02-17 14:38

Disidenţa anti-Băsescu prinde contur în PDL

 |  20:18
Disidenţa anti-Băsescu prinde contur în PDL

Până mai ieri, disidenţa din PDL avea bilet de voiesemnat de comandantul de la Cotroceni: oamenii lui Băsescu îl atacau pe primul-ministrusau pe următorii. Presa se făcea imediat portavocea unor Sever Voinescu sauCristian Preda. Mai des vezi un om să muşte un câine, ceea ce e o ştire deprima pagină, decât un pedelist criticându-şi şefii. În treacăt fie spus, peacest trend de bumbăceală constantă a lui Boc, s-a făcut remarcată o propunere bruxelleză,la fel de îndepărtată de realitatea din ţară pe cât e capitala Europei decapitala judeţului Vaslui. Cică să demisioneze Guvernul, iar PDL să intre înOpoziţie... Pe fond, Preda are perfectă dreptate şi nu de ieri, de azi, ci dinoctombrie 2009. În orice stat democratic, un premier care pierde jumătate dinguvern demisionează, dar nu l-am văzut pe dl Preda agitat că Boc se agaţă,nedemocratic, de scaune. Erau alegeri de câştigat, instiuţiile de control şipuşculiţa de campanie nu puteau filăsate din mână, iar pe la talk show-uri „disidenţii” de azi găseauargumente pentru a justifica situaţia. Şi azi sunt datorii imense de achitatpentru sponsorii de campanie, deci trebuie păstrată guvernarea. Şi acum sunt atâteaprobleme de acoperit, că nu-ţi poţi permite să laşi pârghiile de control dinmână. Atunci, de ce se aruncă astfel de petarde?

Pentru a distrage atenţia şi a crea confuzie printrespectatori. Unii văd că Preda se agită, deci îl creditează cu ceva simpatie.Alţii se uită la vreun deputat sau senator care critică austeritatea, în timpce o votează, şi iar se adună puncte electorale. Nu că ar reveni tendinţa deprăbuşire, dar măcar se atenuează cât de cât căderea. Alt motiv este nevoia luiBăsescu de a ţine sub tensiune Guvernul, să nu mişte în front.

Totuşi, pe fondul acestore cârteli coordonate de sus, auapărut ieri două mesaje ce par a contura o disidenţă autentică în PDL. Mircea Giurgiul-a sfătuit pe Boc să nu mai asculte tot ce îi spune preşedintele (cel maitranşant mesaj antiprezidenţial posibil la PDL), iar deputatul Călian acriticat gestula trei asociaţii maghiare care au trimis la ONU un raport despre discriminareamaghiarilor din România. El a precizat că aceste minciuni reprezintă"vocea înăbuşită a lui Laszlo Tokes". Adică a cavalerului decorat deBăsescu cu Steaua României. Se anunţă vremuri interesante!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine