2020-08-10 18:42

Dispare un parlament jalnic

 |  20:26

Răzvan Mateo Mateescu

Vă vine să credeți sau nu, săptămâna viitoare, pe vremea asta, vom ști cine va conduce țara următorii patru ani. Am intrat în ultima săptămână de campanie electorală. O campanie pe care nu am prea văzut-o, în afara unor scandaluri care nu țin de cald alegătorilor, dar îi înfierbântă pe fanatici, vezi supărarea că Iohannis nu a invitat „penalii” la Ziua Națională sau marota cu inamicul public numărul unu, Soroș, care a cumpărat, a făcut, a dres, ca să conducă România din umbră.

Se termină actuala legislatură. Camera Deputaților a avut luni ultima ședință la care au fost doar 64 de deputați. Este și motivul pentru care, încă o dată, solicitarea procurorilor în cazul lui Bejinariu nu s-a votat.

Scăpăm de un parlament plin de traseiști, împuținat de problemele penale de care doar unii, susținuți de PSD și aliații săi, au scăpat. Un parlament care a adoptat tot felul de legi controversate, unele speciale pentru a scăpa de lege aleșii care au călcat sau calcă pe bec (vezi angajarea rudelor) sau pentru a acorda venituri în plus acelorași aleși sau Legea lui Dragnea care a legiferat traseismul pentru ca PSD să ia cu sacul candidați eligibili pentru locale, de la alte formațiuni.

Marțea neagră, miercurea neagră, numai zile negre a avut acest legislativ din cauza acestor inițiative de legi ieșite parcă numai din aroganță, dar musai trebuie să fi fost și prostie. Și lipsa unui bun simț elementar, am spune.

Într-o degringoladă poltică totală, unele partide care au intrat la alegerile trecute au dispărut cu totul, cum e formațiunea lui Dan Diaconescu sau, mai recent, UNPR. Altele au apărut și unii parlamentari s-au aruncat în ele. E cazul partidului lui Tăriceanu, care apoi s-a unit cu Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu. Sau PMP, care a luat parlamentari de la PDL și de la alții. Sau PRU.

Este parlamentul unde a putut să existe o majoritate care a susținut Guvernul Ponta, un guvern pentru care lauda de sine a fost ca râia, a făcut-o prim-ministrul său și s-a luat în tot PSD, dar și pe la PC, pentru că, deh, Daniel Constantin a fost mininstru al Agriculturii. Numai Tăriceanu a fost mai reținut, dintre aliații la putere, pentru că trebuia să se laude cu vremurile când a fost și el premier.

Sunt ultimele șapte zile când cei pe care îi interesează soarta țării, a lor și românilor în general, vor spera să fie mai bine. E adevărat, fiecare pentru culoarea lui politică favorită. Din păcate, țintele false nu îi lasă pe mulți să vadă adevărul. Manipularea grosolană, agitarea spiritelor pe motive ridicate la rang de țeluri revoluționare de către falși apărători ai libertății, dar și limbajul politicienilor coborât la un nivel record, toate acestea au creat o atmosferă greu de respirat în politica României.

Unul dintre scopurile nerecunoscute al acestor apucături a fost de a dezamăgi electoratul și de a micșora cât mai mult numărul celor ce se vor prezenta la urne, păentru a înclina balanța pentru un partid.

Dar, cum speranța moare ultima, vă îndemnăm și noi: mergeți la vot! Măcar să le arătați voi, lor! Votați, acriți de atâta iluzii spulberate, dar votați! Încingeți ștampilele, măcar să știm o treabă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz