2020-07-07 19:24

Dragnea și vedetele PSD

 |  19:37

Răzvan Mateo Mateescu

Și uite așa, Liviu Dragnea, șeful PSD s-a răsgândit și nu mai vrea ca partidul său să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș pe cazul Antenelor. Mai mult, l-a dat puțin cu capul de pereți pe Șerban Nicolae, senator social-democrat, pentru că a venit deja de luni cu un proiect de moțiune, să îl semneze colegii din Parlament. Și i-a criticat „stilul ăsta în care fiecare vrea să devină vedetă”, care „nu mai este agreat în PSD”. Concluzia lui Dragnea este că, deși PSD și aliații săi ar putea să dea jos Guvernul prin moțiune de cenzură, el nu vrea ca social-democrații să aducă o criză guvernamentală în România, în an electoral.

Dragnea ne-a spus că a fost prins de „emoția generală” și l-a luat gura pe dinainte, sărind în apărarea Antenei 3. A avut grijă să spună că nu își retrage declarațiile făcute, dar a precizat că nici nu vrea să fie asociat cu atacurile la instituții ale statului pe cazul Antenelor. Și ce ne-a mai spus Liviu Dragnea? Că declarațiile favorabile Antenei 3 au fost făcute din dorința sa de a apăra „cu toate puterile” și „pentru oricine și oricând, libertatea de exprimare și libertatea presei”. Dar cu legea defăimării cum rămâne? Oricum, când a fost spectacolul cu Antena 3 atacată de ANAF, emotiv, șeful PSD a reacționat vehement. Prea vehement, se pare, pentru că între timp, iată că s-a mai gândit și s-a răzgândit. Dragnea a sărit atunci în sus și a țipat că dacă Executivul condus de Cioloș „bagă pumnul în gura presei”, atunci să plece, că „devine extrem de periculos pentru libertatea noastră”.

Între timp, DNA este la un pas de a începe o nouă urmărire penală împotriva fostului vicepremier și ministru de Interne, Gabriel Oprea, și să obțină reținerea și arestarea Doinei Tudor (senator PNL). Pe Oprea procurorii îl anchetează pentru achiziția abuzivă a unei limuzine de lux pentru deplasările sale, pe când conducea Ministerul de Interne. Oprea zice că viața lui era amenințată când, înainte de ași lua mașină nouă, mergea cu una împrumutată de la altă instituție, care „se și strica” des. DNA mai spune și că și-a renovat biroul, să aibă și jacuzzi. Mă rog, nevoi ministeriale, dar șeful UNPR, cum era de așteptat, le neagă.

Vom vedea cine are dreptate. Sau nu, pentru că scorul din Comisia Juridică a fost la limită în favoarea cererii DNA: șase la cinci. Plenul Senatului ar putea să ne ofere încă o dovadă (nicidecum surpriză) că atunci când vrea, dă cu Justiția în șanț, punându-se de-a doua în drumul ei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz