2020-04-05 07:40

Echipajul israelian, ucis de aerul polar

 |  19:56
Echipajul israelian, ucis de aerul polar

Ultimele informaţii despre elicopterulmilitar israelian prăbuşit luni, în Munţii Bucegi, se referă la găsirea şitrimiterea cutiei negre în Israel, pentru a fi analizată şi ascultată. Atuncise va afla dacă membrii echipajului au apucat să vorbească între ei despre oeventuală defecţiune tehnică. Prin decodificarea cutiei negre se mai pot afla şialţi parametri cum ar fi înălţimea de la care s-a prăbuşit elicopterul şi ceviteză avea atunci când s-a lovit de stâncă.

De remarcat că oficialii israelieni auregulamente foarte stricte, ei nu oferă niciodată publicităţii date “calde”despre producerea unor astfel de tragedii, fără să aibă aprobarea MinisteruluiApărării. Dacă aţi observat, în primele comunicate oficiale externe, s-a anunţatcă membrii echipajului de pe elicoperul CH-53 (sau Yasour, cum este cunoscut înarmata israeliană) sunt daţi dispăruţi. De ce? Fiindcă mai întâi trebuie să selămurească membrii comisiei de anchetă asupra circumstanţelor în care a avutloc tragedia, să afle cu certitudine dacă pasagerii au murit cu toţii sau dacăprintre ei sunt supravieţuitori. Apoi sunt psihologi militari care sună acasăla familii şi ştiu cum să le vorbească interlocutorilor, astfel încât să evite altetragedii.

Cu asemenea anunţuri nu te joci. Cândfamiliile şi rudele află că fiinţele dragi sunt dispărute, în sufletele lor maiexistă o undă de speranţă: dar dacă trăiesc? Durerea prin care trec în acelemoment este doar pe jumătate, rugându-se la Dumnezeu să nu fie adevărat. Lanoi, practica a demonstrat că familiile au aflat despre accidente aviatice numaide la televizor. După anunţul public, apar şi primii martori oculari, ciobaniicu mioarele de pe imaş, salvările cu tărgile, salvamontiştii (în cazul Bucegi)care povestesc cu lux de amănunte cum aparatul de zbor a lăsat o dâră de fum,apoi a pierdut din înălţime, pentru ca într-un final să se facă praf. Astfel cădescoperirea unor oameni în viaţă poate părea de domeniul SF. Cine se aşteptaca în cazul Tuzla să fie doi supravieţuitori? Ar fi interesant de aflat prin ceclipe au trecut apropiaţii lor.

Militarii israelieni au ales România, cafiind ţara care le oferea condiţiile meteo (“Avertizare17 iulie: După weekend - 24-25 iulie 2010 - un transport de aer polar seapropie de România. Luni, vremea va deveni instabilă în zonele montane) şi de teren cele maigrele (zona era înconjurată de pereţiabrupţi de stânci).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-20Parerea ta...

ERETELE
29 Iul 2010

BRAVO,lidiuta,se pare ca ai mai facut rost de ceva COLIVA ! Sa stii ca salvamontisti haladuiesc si prin alti munti ai patriei noastre dragi,nu numai in Bucegi; suna la SALVAMAR ,ei te vor lamuri.Ca deobicei,am citit articolasul cu interes.O zi buna !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine