2019-10-15 19:32

Elevii din Craiova s-au “duelat” precum cavalerii rataţi

 |  19:17

Ancheta privind moartea unui elev şi rănireaaltuia lângă o şcoală din Craiova este în plină derulare, autorul fiind prinsla câteva ore de la comiterea faptelor. Procurorul va stabili (dacă nu a făcut-odeja) motivaţia gestului, ce anume a determinat un tânăr să bage cuţitul în nişteelevi de liceu.

Autorul (Romel Voicu, 21 de ani) a terminatanul trecut liceul de transporturi auto, unde se transferase de la “TudorArghezi”, unul dintre cele mai bune licee teoretice din Craiova. Se spune că“Arghezi” este o şcoală cu pretenţii, foarte serioasă, dar, mai ales, exigentă.Şi, ca un element de culoare, până să vă relatăm cum de s-a ajuns la crimă,trebuie să ştiţi că Lucian Săndoi, directorul Liceului “Tudor Arghezi”, esteapreciat ca fiind un profesionist şi manager foarte bun. El este frateleantrenorului echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, care are de trecut astăzitestul cu echipa similară de fotbal a Angliei.

Din declaraţiile martorilor s-a stabilit căRomel are un frate, Stelică. Spre deosebire de Romel, Stelică a rămas la “TudorArghezi” şi miercuri, deci, cu o zi înainte de crimă, s-a certat, pe holurile şcolii,cu un coleg, Bercea, pe care l-ar fi ameninţat: “Vezi tu mâine ce-o să păţeşti”.Anchetatorii trebuie să afle de ce s-au luat la harţă.

Ieri, Stelică a ieşit din şcoală şi s-a întâlnitcu frate-su şi cu un coleg. Precum cavalerii care se duelau şi îşi dădeau viaţadin vanitate sau pentru iubitele lor, Stelică l-a invitat pe Bercea afară, întreblocuri, la 50 de metri de şcoală. Cel invitat în stradă, nu a venit singur, ciînsoţit de cinci colegi (dintre ei, doi aveau să devină victime). Romel, făcândpe arbitrul le-a dat startul lui Bercea şi Stelică: “Ia să vedem cine-i maitare dintre voi”. Văzând că fratele său e pus la pământ, Romel a scos cuţitul şia început să strige: “Vă omor pe toţi!”, lovind cuţitul prin aer. Cine a fostmai iute de picior, a reuşit să fugă, doi elevi însă luaţi prin surprindere, nuau reacţionat deloc. Unul a fost înjunghiat în inimă, iar altul, în spate. Dinfericire, rana a fost superficială, iar băiatul se află în afara oricăruipericol.

Martorii spun că Romel Voicu părea scos dinminţi. Oricum, procurorul îl va supune unei expertize neuropshiatrice care vareleva dacă a fost în deplinătatea facultăţilor mintale sau nu când a mânuit armaalbă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-24Parerea ta...

ELI
08 Oct 2010

eli , bucuresti nu inteleg titlul acestui articol!!!!... , ce "duel" , ce cavaleri ratati???...exact ca nuca in perete ..la fel si trimiterea la gradul de rudenie a directorului de liceu ... meciul de fotbal... stimata doamna , cand mai scrieti un articol nu mai aruncati cuvinte si fraze aiurea ...rezumati-va in a prezenta fapta , ca metaforele se pare ca nu stiti cand sa le folositi...mai ales ca ce s-a intamplat acolo e foarte grav.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray