2020-01-28 22:23

Evaluarea naţională de Ziua Copilului

 |  19:31

Alin Burtescu

De Ziua Copilului am primit veşti bune de la conducătorii noştri. Preşedintele Iohannis s-a lăudat că a promulgat legea care dublează alocaţiile de stat pentru copii, de la 42 la 84 de lei, şi s-a fotografiat cu mulţimea de copii venită în vizită la Cotroceni. Premierul Ponta l-a imitat pe şeful statului, adăugând că „avem fonduri pentru a începe plata alocaţiilor”. Mai mult, Victor Viorel a plusat cu TVA de 9 la sută la alimente, intrată în vigoare tot luni.

Cam atât cu populismul, să trecem la chestiuni ce-i vor bulversa pe copii şi pe părinţi. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat de 1 iunie că a fost lansat în dezbatere publică proiectul premergător Legii Educaţiei. Şi predecesorii lui Cîmpeanu au spus că vor să facă lucruri bune, însă rezultatele dezastruoase de la examenele din ultimii ani - Evaluarea Naţională sau Bacalaureat - au arătat că sistemul a fost prost gândit. Fiecare ministru ajuns la Educaţie a creat haos în minţile elevilor şi profesorilor.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului avem responsabilitatea de a le asigura o copilărie fericită şi un viitor mai bun copiilor din România. Ei sunt cei care vor deveni tinerii cu idealuri înalte şi, mai apoi, adulţii împliniţi de care societatea noastră are atât de multă nevoie”, s-a întrecut Iohannis cu vorbele.

Poate intră preşedintele şi în dezbaterea Legii Educaţiei şi îşi dă cu părerea despre ce e mai bine, conform proiectului: evaluare naţională sau concurs de admitere la liceu? Clasa pregătitoare trecută la grădiniţă cu numele de „grupa mare pregătitoare“? Ar vrea Iohannis învăţământ profesional de doi ani? E bine ca elevii să se retragă de la ora de Religie printr-o simplă cerere?

Şi încă ceva, poate ar trebui lucrat un pic şi la manualele alternative, atât de dragi celei care le-a introdus, Ecaterina Andronescu. Am avut neplăcerea de a constata că elevi de clasa a cincea, a şasea, a treia sau a opta nu mai învaţă de pe manualele de Matematică. Li se comunică părinţilor că trebuie să cumpere culegerea X sau Y, căci de acolo vine adevărul despre radicali, Teorema lui Pitagora şi multe altele. Adică, domnule preşedinte Klaus Iohannis, costuri tot mai mari, mulţi bani care se scurg dinspre părinţi către diverşi indivizi bine orientaţi. Nu spun că nu e bine să ai culegeri, e foarte bine, dar ele ar trebui să fie opţionale, nu obligatorii.

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul 2015 bat la uşă. Aştept fără iluzii notele finale. Poate vor cântări în dezbaterea sus-amintită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-03Parerea ta...

IONEL
02 Iun 2015

Un link catre acest proiect ? Unde a fost publicat pentru dezbatere ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine