2020-08-07 00:50

Facă-se voia STRĂZII?

 |  19:15
Facă-se voia STRĂZII?

Nici în cele mai cumplite vise, Dragnea nu și-ar fi imaginat ce-l așteaptă pe când deschidea șampania victoriei de după alegeri! Cine s-ar fi gândit că, la doar o lună de la vot, PSD va enerva atât de tare oamenii, încât lumea va ieși cu cățel, dar fără purcel în stradă? Sau că președintele va lua porție dublă de vitamine zilnic pentru a face față provocărilor- singur în opoziție?

S-a scris mult zilele acestea despre aceste proteste: de ce au ieșit oamenii în ger, cu cât au fost plătiți, ce căuta Iohannis cu geaca lui roșie în mulțime, despre manipulare, pancarte, căței.

Au fost judecați protestatarii în fel și chip, ba chiar și înjurați de unii politicieni. Dar uităm deseori că despre asta e vorba în democrație: despre dreptul de a ne exprima dacă nu ne convin deciziile celor care ne conduc destinele. Despre posibilitatea de a striga liberi că nu vrem, că nu acceptăm, că nu suntem de acord. Cât timp putem protesta, ne putem încă lăuda că e democrație.

Așa cum, la fel de bine, democrația se aplică și celorlalți: cei care nu vor să iasă în stradă. Românii sunt la fel de liberi să stea în fotoliul comod de acasă cu ochii la un film bun, cei care nu mai dau un ban pe politică sau cei care nu-și mai permit să fie interesați de altceva în afara grijii pentru ziua de mâine.

Pe de altă parte, pare că protestele au tendința de a se „preda” politicienilor, care uneori le deturnează sensul ori le folosesc pentru interese meschine.

Aparent, președintele acționează conform dictonului „Facă-se voia STRĂZII!”. Însă, după „Colectiv” și-a pus un guvern după pofta inimii – care nu a fost musai după pofta inimii noastre. Acum, a dat un tur de onoare de 10 minute prin piață, a luat pulsul mulțimii și a decis: să se facă referendum, indiferent dacă e la limita legii, cât costă sau ce întrebare trebuie să punem poporului.

Și indiferent dacă, în România democratică în care trăim, cineva va ține cont vreodată de rezultatul acestui vot!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

LUCAVETKI IOAN
28 Ian 2017

uitati va ce mult tineret este acolo !!Au venit oamenii ca la pomana boschetari si alte categorii Au primit cate 2 sute de lei
CA PROST ESTI VERE
30 Ian 2017

PAI CINE AR FI DAT ATATIA BANI, CA MA DUCEAM SI EU CU TOT NEAMUL. OARE TINERETUL ASTA E CHIAR ATAT DE FRAIER SA NU INTELEAGA CE MARLANIE VREA SA FACA DRAGNEA SI TARICEANU ? VA INSELATI DACA CREDETI CA ACESTI TINERI MAI POT FI PACALITI. IATA FURIA LOR. SA NU UITATI CA LA REVOLUTIA DIN 1989 TOT EI AU IESIT CU PIEPTURILE INAINTE IN FATA GLOANTELOR LUI ILIESCU, SI LA CIMITIRUL EROILR TOT TINERII NOSTRII SUNT. ASA CA SA VA FEREASCA DZEU DE FURIA SI CURAJUL LOR. CINSTE LOR SI PARINTILOR LOR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz