2019-10-18 05:35

Fără glumă! Parlamentarii sunt universitari cu salarii de la stat, dar fără studenţi

 |  12:59
Fără glumă! Parlamentarii sunt universitari cu salarii de la stat, dar fără studenţi

Zilele trecute am primit un apel disperat, venit dinpartea unei asociaţii profesioniste, prin care ruga presa să ia atitudine şicare, prin mijloacele ei specifice, să facă presiuni, astfel încât să aparăodată blestemata aia de lege privind educaţia. Ştim ca actul normativ, atât desusţinut de Băsescu şi Funeriu, are multe hachiţe, multe dintre ele delicate şifoarte delicate, totuşi, în mare, este opinia unei părţi a dăscălimii, fixeazăanumite reguli care existau şi înainte, dar niciodată respectate. Totuşi,motivul care m-a determinat să pomenesc despre această petiţie este legat defaptul că solicitarea către presă este în fond un atac virulent la adresafostului ministru PSD al educaţiei şi unul dintre actualii şefi de pe la comisiade învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu. În acelaşi text, autoriiamintesc că în cele două mandate ale rectoriţei pesediste de la Politehnică auînmugurit, precum arborii primăvara, clanurile şi nepotismele politice dinlumea universitară şi care au pus stăpânire peste toţi şi toate. Aici dau maredreptate celor de la EDU CER, mai ales atunci când susţin, pe buna dreptate, că„baronii universitari câştigă averi şi salarii bugetare uriaşe, prin cumul defuncţii, speculând naivitatea studenţilor şi fraudând fondurile publice”. Înprivinţa naivităţii studenţilor, am reţineri, fiindcă cu toţii ştim că tineriicare fac parte din organizaţiile studenţeşti nu sunt deloc naivi, ei viseazăcariere politice sau burse date moca pe la o universitate din Europa sau SUA.Vă asigurăm ca toti aceştia, cu o spoială de pregătire, şi-au îndeplinit visul(vezi exemplul deputatului pesedist Nicolae Bănicioiu, care, pe vremea când eraliderul studenţilor de la Universitate, scotea în stradă cosciuge şi aprindealumânări pentru păcatele colegei de partid, Ecaterina Andronescu, pe atunciministru). În schimb, în privinţa „baronilor universitari”, autorii răvaşuluiau mare dreptate. Cu mici excepţii, majoritatea parlamentarilor au normeîntregi, în special în universităţile de stat. Politica nu le dă timp să meargăla cursuri, iar dacă o fac, vă imaginaţi că se arată în faţa studenţilor cu opregătire execrabilă ca dascăl. Logic nu au timp, dar nici nu vor să renunţe laun surplus salarial de 2.000 lei. Am îndoieli despre noua lege!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-07-12Parerea ta...

MENATWORK
28 Dec 2010

Totul e sa se aloce bani de la buget pentru "universitari". E mai ieftin daca pentru statutul lor social, si buzunarul lor, raman fara studenti. Din pacate, pentru ca acesti nemernici sa se simta bine, mai cheltuim si pe intretinerea amfiteatrelor, caminelo, burse, subventii la transport si multe altele. Dar de beneficiat, beneficiaza doar pseudouniversitarii
LAURENTIU_GRG
30 Dec 2010

atat au vointa cit si putinta,impotenta insemna multe chestiuni...cind depinzi de salariul acela(politica ia facut potenti in rest sunt FARA POTENTA ) ca nu sti decat acel lucru . ce ma spui ca unii sunt clasati de armata romana ca INPT Medical pe timp de pace, nu trebuie sa avem pretenti DACA VREM SA AFLAM ADEVARUL TREBUIE VERIFICATE ACTELE MEDICALE DIN DOSARELE ARMATEI ROMANE.doar atunci poti sa ai pretenti de la INAPT..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray