2020-06-05 23:08

Fătuloiu, trădat de închipuirea sa

 |  19:34
Fătuloiu, trădat de închipuirea sa

Douăintervenţii a avut Traian Igaş de când frământările de la Interne au acaparatbuletinele de ştiri. Una prin care îl sfătuia pe secretarul de stat Dan Fătuloiusă se abţină de la declaraţii şi alta, ieri, când i-a destituit pe amândoi, şipe Fătuloiu, şi pe Tobă. Aceasta poate constitui proba că Igaş a venit, dupăcum spunea ieri la minister, să facă ordine şi nu să stea cu mâinile încrucişate.Crima din cafeneaua de la Neamţ poate fi, cel puţin de suprafaţă, piatra atârnatăde gâtul celor doi capi ai Poliţiei. Erau oricum puşi pe tavă şi doar s-a căutatun pretext să se scape de ei, fiindcă este ştiut: oricine preia şefia uneiinstituţii, vine cu propria sa echipă de lucru. Dacă nu ar fi existat “cazulMararu”, tot i s-ar mai fi imputat ceva lui Tobă. Mitingul era varianta derezervă. Sau poate crima de la Neamţ?

Nicipe Fătuloiu nu ar fi fost complicat să-l demită, pentru el era pregătită schema“flagrantului”. Cu sau fără moartea interlopului din Piatra Neamţ, flagrantultot s-ar fi organizat pentru ca, odată aruncat în groapa cu lei, Fătuloiu să numai fie salvat de nimeni.

Imagineape care şi-a construit-o în ultimele două săptămâni (preluând chiar şi atribuţiiale şefului IGP, prin verificări acerbe în teritoriu) s-a făcut praf odată cupoposirea celor două BMW-uri albe sub fereastra biroului său. Abia acum s-ademonstrat că lista purtată ca pe sfintele moaşte prin redacţiile de ştiri,privind zece posibile destituiri, nu a fost decât în închipuirea lui.

Nicicând era şeful Poliţiei Capitalei, nici când a ocupat locul lui Tobă nu a fostatât de transparent. Poliţişti cu state vechi spun despre Fătuloiu că este unfoarte bun informatician şi deloc priceput în activităţi operative. De aceea,afirmaţia din ultimul său interviu privind unele asasinate în stil mafiot este celpuţin deplasată.

Înacest context, povestea potrivit căreia o femeie a murit la volanul maşiniifiindcă o mână criminală i-a tăiat furtunul de la frână pare spusă de un omdisperat.

Igaşa spus că Tobă şi Fătuloiu vor fi puşi la dispoziţia ministerului.

Prinbombele aruncate, Dan Fătuloiu credea că îşi mai poate salva scaunul desecretar de stat. O mai avea şi alte cărţi în mânecă sau asta a fost toatăartileria grea pusă în joc ca să scape de destituire?

ŞiBăsescu, şi Igaş i-au cerut să nu mai vorbească. Va ţine cont Fătuloiu desugestiile de la cel mai înalt nivel?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

SILE
24 Noi 2010

Si daca totus Fatuloiu nu a mintit? E adevarat ca trebuie sa aduca probe, dar eu nu m-as culca pe urechea, ai, ca exagereaza!.Problema e ca in Romanika sunt destule morti suspecte si pentru ca profesionismul criminalistilor e slabut sau lipseste cu desavirsire. Nu merge pina la dovedirea adevarului dincolo de orice indoiala fireasca.Si nici jurnalistii de investigatie nu se documenteaza suficient. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine