2020-08-10 19:42

Fericire molipsitoare. Hărdău şi Andronescu fac un cuplu de invidiat

 |  20:02
Fericire molipsitoare. Hărdău şi Andronescu fac un cuplu de invidiat

Multă lume nu a înţeles şi nu a putut să explicefericirea de pomină manifestată cu poftă de Mihail Hărdău, preşedintelecomisiei de învăţământ de la Senat şi fost ministru al învăţământului, la auzulştirii că Legea educaţiei naţionale nu a fost pe placul Curţii Constituţionale.Camerele de luat vederi au surprins momentul euforiei extreme, tocmai cândprofesorul de la Cluj s-a ridicat în picioare, a aplaudat apăsat, gata-gata s-oia în braţe de bucurie pe Ecaterina Andronescu, alt fost ministru de resortvenit din tabăra adversă şi care, cumândrie, luase loc pe scaunul din stânga băiatului, la prezidiu. După părereanoastră, scena a fost încântătoare şi plină de tandreţe, spunem asta, deoarecerareori vezi cum într-un cuplu, el făcând parte din partidul de guvernământ,ea, din cel al opoziţiei, poate să existe atâta comuniune, dragosteadolescentină şi înţelegere (la capitolul „pricepere” nu ne băgăm, fiindcă existăriscul să devenim pătimaşi). Aşadar, bucuria savurată unanim de către cele douăpărţi a fost efectul unei poveşti mai îndelungate. Pe vremea când Mihail Hărdăuera ministru al educaţiei, asta se întâmpla prin anii 2005 şi 2006 întremandatele lui Miclea şi Adomniţei, nu ştim cum de se întâmpla că rectorul Politehniciibucureştene intra zilnic în Cabinetul ministerial, stătea cu orele, după carevizitele îi erau întoarse cu aceeaşi silinţă la biroul universitar, ca apoi săfie anunţate deciziile. Trebuie să mai amintim cititorilor că, tot în vremeaaceea, în plină conducere portocalie la toate nivelurile, în MinisterulEducaţiei, posturile-cheie - cele de secretar general şi de director alcorpului de control - erau ocupate şi administrate, în mod surprinzător, de doimembri activi ai PSD. Deci putem vorbi de o dragoste înflăcărată între cei doilideri. În privinţa actului legislativ respins de Curtea Constituţională,cauzele fericirii comune sunt mai multe. Una dintre ele, avem certitudinea, carele-a dat mari fiori, de le-a încreţit pielea de frig, a fost faptul că legeaFuneriu prevede pensionarea rapidă a profesorilor universitari în vârstă.Evident că celor doi prieteni nu le-a căzut prea bine această prevedere şi,într-adevăr, aşa cum era de aşteptat, în asemenea situaţii, bărbatul va aveamai mult de suferit, şi mai puţin femeia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

SILE
08 Noi 2010

Stiu ca poate parea deplasat(nici gestul lor nu poate fi socotit altfel)expresia ce mi-a venit in minte cind i-am vazut a fost: comportament de copii timpitzi.Si nu ma mira , in intreaga clasa politica bintuie un infantilism de toata mila si toata sila.Dar acum a devenit numai problema lor.Reformele reale pot fi cel mult un timp aminate, in nici un caz evitate. O zi buna!
ANDRADA
09 Noi 2010

Se pot explica reactiile celor doi ca o victorie nesperata in actualele vremuri basiste si udemeriste; pentru cei ca noi spectatori fara mare putere ,si dupa ce vad si a opozitiei (ce hardau ,chiar pdl-ist nu are sentimente normale de roman??)a ramas doar sa-i faci in necaz celui puternic si care te oprima brutal; santem romani d-le reporter si am ajuns sa fim fugariti de unguri si bataia de joc nu mai poate fi acceptata; de-aia se bucurau cei doi ,au ramas inca oameni si romani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz