2020-08-13 06:18

Finaliştii Ponta şi Halep

 |  16:09

Roland Cătălin Pena

De sâmbătă, candidatul la alegerile prezidenţiale Victor Viorel Ponta are a se împăuna şi cu finala de la Turneul Campioanelor, jucată de Simona Halep. În tenis, poziţia secundă se premiază. În politică, cu precădere în PSD, obiceiul locului este ca, în loc de medalie de argint, premiantului să i se dea un şut în fund, pentru a face paşi înapoi.

În timp ce Halep se califica în finală, Victor sărbătorea victoria la pachet cu ziua Armatei Române, la doi paşi de dictatorul Băsescu. Cu competenţa celui ce a fugit ca dracu' de tămâie de stagiul militar, dar a ocupat biroul şefului Statului Major din Ministerul de Război, ne-a explicat că apărarea costă. Şi noi care credeam că o să-l apere pro bono pe tata-socru în Dosarul retrocedărilor...

Cu o zi înainte, autocare din trei judeţe fruntaşe pe ramură la fraudat alegeri au cărat la Bucureşti oameni nevinovaţi pentru a recunoaşte în faţa Înaltei Curţi că nu au votat la referendum, deşi pesediştii, în frunte cu Liviu Dragnea, susţineau că s-au călcat pe picioare pentru a pune umărul la ultima suspendare a preşedintelui. Acum, staţiile de propagandă ale PSD au schimbat calimera. Magistraţii sunt nişte nenorociţi, că au pus amărâţii ăia pe drumuri, deşi le-au creat toate condiţiile ca să ajungă la instanţă. Adevărul, ca şi apărarea, costă. O să-i şi doară pe cei care l-au falsificat.

O întrebare se impune de la sine când cineva se cere la şefia statului: O mai păstra tricoul cu Che Guevara şi şapca kaki cu steaua roşie în frunte, cu care se acoperea pe vremuri? Le-o fi îngropat pe domeniul de la Cornu ori în pădurile lui tata-socru? Democraţia, ca şi apărarea, costă!

Dar să rămânem în domeniul sportiv pentru a consemna că, potrivit algoritmului coaliţiei de guvernare, postul de selecţioner al naţionalei de fotbal a revenit UNPR, prin generalul Iordănescu. Ca şi la Carei, nimeni nu a fost încă huiduit.

O asemănare între premier şi finalista turneului din Singapore este că primul aleargă dintr-un capăt în altul al ţării cu o viteză comparabilă cu a Simonei Halep. Nu i-o mai plăcea popcornul servit în faţa televizorului, ori procentul de 37,5 cu care singur se ameninţă în primul tur?

A doua asemănare o va confirma finala din 16 noiembrie…

Doamne ajută!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-28Parerea ta...

DORIN
26 Oct 2014

DE UNDE AI MAI APARUT SI TU?
DORIN
26 Oct 2014

DE UNDE AI MAI APARUT SI TU?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz