2019-10-23 22:11

Fotbalul, Rusia și lecția țarului Putin

 |  13:01
Fotbalul, Rusia și lecția țarului Putin

Timp de o lună de zile, în fiecare colț de pe mapamond s-a vorbit despre Rusia. A fost Cupa Mondială, iar Rusia a fost patria fotbalului mondial. 11 stadioane mari și moderne, cu gazon impecabil - ceea ce a fost o surpriză extraordinară -, spectatori peste așteptări, bere la discreție și multă, multă animație, atât în tribune, cât și în afara stadioanelor.

A fost o lună de spectacol non-stop iar  vremea a fost incredibil de frumoasă. Coincidență sau nu, a plouat doar la meciul Rusiei cu Spania, dar nu așa de tare, ci suficient ca să-I răcorească pe ruși și să le taie elanul spaniolilor. Însă, la festivitatea de premiere, cerul s-a prăvălit asupra Moscovei. A plouat torențial și toți oficialii FIFA, dar și invitații de marcă, în frunte cu președintele Franței - Emmanuel Macron și președinta Croației - Kolinda Grabar-Kitarovic, au fost luați prin surprindere. Un singur oficial aflat pe podiumul de premiere n-a fost surprins de ploaia torențială, fiind și pregătit să facă față unei asemenea situații: Vladimir Putin. După primele rafale de ploaie, o umbrelă uriașa s-a deschis în spatele lui Puțin, în timp ce președintele FIFA, Gianni Infantino, Emmanuel Macron și Kolinda Grabar-Kitarovic făceau duș sub cerul liber. Într-un târziu au apărut și umbrele pentru cei care se aflau pe podium lângă Putin, dar deja costumul de firmă al lui Macron intrase de mult la apă, iar ținuta specială a președintei Croației devenise amintire. Imaginea antrenorului Franței, Didier Deschamps, stând în ploaie, îmbrăcat la patru ace, uitându-se neputincios și resemnat cum apa i se scurge ca la duș peste costumul scump, spune totul despre tornada care pusese stăpânire peste Moscova. Peste croați se revărsau șiroaie de dezamăgire, iar peste francezi valuri de bucurie. Numai Putin zâmbea cu subînțeles și privea degajat tot ce se întâmplă. Rusia condusă de el a fost din nou la înălțime, fapt pentru care turneul final a fost un mare succes din punct de vedere organizatoric. La finalul grandioasei competiții, președintele FIFA, Gianni Infantino, a spus totul despre cum a fost organizată Cupa Mondială în Rusia lui Putin: "Aduc mulțumiri poporului rus, întregii Rusii. Mulțumesc guvernului, președintelui Vladimir Putin, comitetul organizatorilor local, Uniunii de Fotbal a Rusiei. Toți cei care au asigurat organizarea și desfășurarea optimă a campionatului mondial, cel mai bun din toate timpurile!”.

Orice comentariu la declarația lui Infantino este de prisos. Rusia a fost la înălțime, iar Putin a fost timp de o lună țarul fotbalului mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Până şi Putin ne compătimeşte Au trecut aproape 30 de ani de la „aplicaţia” din decembrie 1989, iar cei care s-au perindat la conducerea ţării, indiferent de culoare politică, au fost nişte piloţi orbi, aşa cum spunea în 1937 Mircea Eliade despre conducătorii de la aceea vreme
10 Oct 2019 |

MAI VECHI...

NATO, revenirea la origini Conflictele militare care au apărut în ultima vreme precum ciupercile după ploaie par să fi luat NATO prin surprindere, reacţiile organizaţiei fiind de multe ori întârziate şi trădând o oarecare indecizie. Siria, Irak, Ucraina, şicanele dintre China şi vecinii săi din Asia sunt tot atâtea teste pentru cea mai puternică organizaţie a lumii. Iar toţi cei interesaţi privesc, analizează orice ezitare şi trag concluziile care se impun
25 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray