2020-02-16 20:40

Fotbalul mic să mai aştepte un pic

 |  18:54
Fotbalul mic să mai aştepte un pic

Programatsă debuteze săptămâna viitoare, noul sezon al Ligii a II-a are toate şansele săfie amânat, decizia urmând să fie luată vineri de Comitetul Executiv al FRF. Lafel ca în fiecare pauză competiţională sunt aruncate în faţă două motive:vremea şi banii.

Dacăvremea nu o putem schimba, e greu de înţeles de ce multe echipe vor să joace îneşalonul secund, deşi abia îşi permit să facă deplasările, să nu mai vorbim despreplata contractelor jucătorilor.

Pentruanul acesta, FRF a restrâns cele două serii la câte 16 echipe, dar se vede dela o poştă că nu e de ajuns. Deşi au fost anunţate ca făcând parte din program,Farul şi Curtea de Argeş s-au dezintegrat, iar alte câteva echipe au anunţat cănu îşi pot permite să joace în eşalonul secund. Unele, mai norocoase, nu facaltceva decât să îngreuneze bugetul de stat trăind exclusiv din banul public.Chiar şi aşa, până la finalul sezonului viitor, probabil că în competiţie vormai rămâne puţin peste jumătate din cele înscrise în prezent.

Lainfrastructură, Liga a II-a ar rămâne repetentă în orice ţară civilizată dinlume. Licenţa pare o corvoadă pentru majoritatea formaţiilor care reuşesc să oobţină după îndelungi negocieri cu FRF. Pe nişte stadioane improvizate, multeneschimbate de la inaugurare, nu se mai înghesuie acum mai mult de 500 desuflete.

Însătoată suflarea fotbalului românesc rămâne impasibilă şi se găsesc tot felul devinovaţi. În schimb, continuă să se pompeze bani serioşi în nişte echipe maimult decât modeste. Un exemplu concret de la Lupeni. Acolo, Minerul e susţinutde municipalitate, care finanţează clubul cu aproape 400.000 de euro anual. Înschimb, stadionul stă să se prăbuşească (acoperişul uneia dintre tribune s-aprăpădit deja).

Atunci,vine întrebarea logică. De ce? Interesele personale primează în toatesectoarele şi nu doar în construcţiile de săli de sport se deturnează banipublici, iar pariurile pot aduce câştiguri bunicele pentru cunoscători. Toatălumea se mira când vedea în tribune la un meci de Liga a III-a oameni culaptopul în braţe. Casa de pariuri Tobet probabil că a înregistrat doarpierderi în sezonul trecut.

Pentruca fotbalul mic din România să revină la normal nu există decât o soluţie,singura care ar putea să-l readucă la normalitate. Timp de trei ani să existe osingură serie în eşalonul secund şi alte două în cel de-al treilea, doar cuechipe care îndeplinesc absolut toate criteriile de licenţiere. Restulcluburilor să îşi sisteze activitatea la seniori, acolo unde se duc de altfel90% din buget, şi toţi banii să fie direcţionaţi către renovarea stadionului şireorganizarea clubului. Aşa, în 2012, când spun unii că vine sfârşitul lumii,pentru noi ar însemna renaşterea fotbalului. Nu e însă decât un scenariu careprobabil nu va fi pus niciodată în practică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine