2020-02-18 00:10

Fotbalul mic să mai aştepte un pic. Partea a doua

 |  19:30
Fotbalul mic să mai aştepte un pic. Partea a doua

Scriam în urmă cu două săptămâni, când s-a luat deciziaca debutul sezonului în Liga a II-a să se amâne, că ar fi mai bine să se ia opauză de trei ani pentru ca fotbalul mic să se poată revigora. Şi cred că nu amgreşit deloc.

Tot ce s-a întâmplat între timp mi-a întărit ideea şiprevăd un adevărat dezastru în următorul an în ceea ce priveşte eşaloaneleinferioare. Au fost echipe excluse, retrase, unele dezafiliate, apoi afiliate,altele şi-au schimbat statutul juridic, dar vor să promoveze, sfidândregulamentele UEFA, iar unele au decis să-şi părăsească oraşul.

Am rămas îngrozit cum microbiştii au devenit bătaia dejoc a oficialilor cluburilor, care se încăpăţânează să înscrie echipa în campionat,deşi sunt şi ei aproape convinşi că nu vor reuşi să îl ducă la capăt. Nimicaltceva decât bani aruncaţi pe fereastră. Stadionul e în paragină, Centrul deCopii şi Juniori - la pământ, iar prima echipă - ţinută cu bani mulţi fără săaibă vreun obiectiv cu adevărat.

Federaţia a fost complice, închizând ochii toată vara,iar acum s-a trezit, cu trei zile înainte de debut, să stabilească cele 32 deformaţii ce vor participa în sezonul 2010-2011. Atenţie, cu trei zile!

Amânarea unei decizii definitive în cazul cluburilor cuprobleme a dus la un haos total în eşaloanele inferioare, bulversând opiniapublică şi aşa scârbită de situaţia în care a ajuns fotbalul românesc.

De fapt, nici nu e de mirare, în condiţiile în care ocomisie a forului condus de Mircea Sandu a hotărât ca U Cluj să câştige meciulcu FC Argeş la masa verde după două luni de la disputarea meciului, deşiclasamentul pe sezonul trecut fusese omologat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine