2020-06-04 08:41

Frustrarea

 |  17:35
Frustrarea

Acumdouă săptămâni scriam povestea a doi pugilişti români, exilaţi în Spania şicare vor lupta în decembrie pentru titlul mondial la box profesionist. Operformanţă uriaşă în condiţiile în care sportul românesc e într-un regres evident.Informaţia aproape că a fost ignorată de întreaga mass-medie din România.

SilviuOlteanu şi Alexandru Lăcătuş au cucerit titluri europene, au purtat cu mândrietricolorul, fără să le pese că în patria lor nu prezintă interes pentru nimeni.“Sunt român şi mă simt român chiar dacă nu maisunt de multă vreme acolo”, spunea Lăcătuş, un anonim în ţaraunde Bianca Drăguşanu e VIP, moartea un eveniment monden, iar Becali analistsportiv.

E o frustrare care cu greu poate fi exprimată încuvinte. Sunt mai mult decât dezamăgit că nimeni nu s-a interesat şi nici nu aconsiderat că băieţii ăştia merită un mic spaţiu în ziare şi la televiziunipentru munca depusă de-a lungul carierei pentru a ajunge aici. Să calce peurmele lui Leu, Doroftei, Diaconu şi Bute,singurii noştri campioni.

Nici acum nu e târziu pentru ca românii să afle căperformanţa nu se face doar în faţa televizorului, cu declaraţii care mai decare mai belicoase. Alexandru (campion european WBO) se bate pe 11 decembrie,la Liverpool, cu Nathan Cleverly, probabil în faţa a 10.000 de oameni, pentrutitlul mondial interimar WBO la semigrea, iar Silviu (campion al UniuniiEuropene, categoria muscă) la o zi după Crăciun, în Japonia, la Saitama, cuDaiki Kameda, în faţa unei săli, de 30.000 de locuri, arhipline.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine